Modulerende thermostaat: CV kort aan laten slaan

Abbeyrules

  • #1
Ik heb een modulerende thermostaat. Op zich prima natuurlijk. Een ding krijg ik echter niet goed voor elkaar: 's morgens wil ik dat de CV om 8:00 uur even (paar minuten) snel vol aanslaat, zodat het in de badkamer wat warmer wordt.

Bij een niet modulerende thermostaat was dit eenvoudig: 's nachts programmeren op 16 graden, om 8:00 naar 20 graden en 8:10 terug naar 16 graden. Badkamerradiator net lekker warm, behaagelijke temperatuur.

Alleen bij de modulerende thermostaat gaat dit niet op: hij bedenkt dan dat het om 8:00 20 graden moet zijn en begint vervolgens een uur van te voren al rustig op te warmen. Resultaat is dat inderdaad de temperatuur in de badkamer mooi 20 graden is om 8:00, maar dat er ook een uur gestookt is :S

De temperatuur lager instellen om 8:00 uur (bv 17/18 graden) is ook niet het antwoord, dan gaat de modulerende ketel door het kleine temperatuur verschil ('s nachts 16 graden) langzaam opwarmen en wordt de radiator amper warm.

Iemand een slimme oplossing voor dit probleem?
 

Obelix2

Specialist Witgoed
  • #2
Ja, de slimste oplossing is weer een aan/uit thermostaat plaatsen.
En dan kijken wat je verstookt op dat half uur dat hij aan staat.
Daarna weer de modulerende plaatsen en kijken wat die in dat volle uur verstookt, ik denk dat je versteld Ult staan.
 

Kacheltje

  • #3
De slimme oplossing is om de thermostaat gewoon zijn werk te laten doen. Een uur op een laag pitje stoken kost niets meer dan een kwatier op vol vermogen.
 

Obelix2

Specialist Witgoed
  • #4
De slimme oplossing is om de thermostaat gewoon zijn werk te laten doen. Een uur op een laag pitje stoken kost niets meer dan een kwatier op vol vermogen.
Dat is ook waarom ik mijn desbetreffende antwoord gaf, geloven doen de meeste mensen het toch niet, dan zien ze het namelijk zelf!
 

DexterXL

Specialist Verwarming
  • #5
Wat voor merk en type thermostaat heb je??
Sommige zijn instelbaar op het gebied van vervroegd aanslaan :wink:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu