Ontluchting riolering

TallGuy212

  • #1
Na het strippen van de woning kwamen wij tot de conclusie dat er geen standleiding in de woning aanwezig was. In de badkamermuur waren twee dunne pvc buizen naar de zolder geleid waar deze uit het dak staken. Al met al best wel een verrassing.

Nu worden buiten de goten vervangen en tevens de hwa's. Nu blijkt dat er een HWA is aangesloten op de riolering en wel zodanig dat deze dus als ontluchter functioneerde. Nu er zink is geplaatst werkt dat dus niet meer en moet er een andere oplossing komen.

De riolering loopt op de 1e etage van de ene naar de andere kant van de woning. Een 125mm buis splitst zich naar het toilet (110) en een stukje verder naar het bad (50). Kan ik de 125 buis vervolgens voortzetten naar boven (zolder) in een 75mm buis (meer kan ik niet fatsoenlijk wegwerken) en deze door het dak naar buiten brengen?

Moet deze buis recht zijn, of mag er een verloop in zitten?
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #3
Er zink is geplaatst en dan werkt dat niet meer, dat snap ik niet. Aan de andere kant, een staande buis aangesloten op je goot als riool ontluchting kan vervelend zijn. Je moet dan wel een wat oudere woning hebben met veel spleten en kieren in het pannendak/beschot. De lucht van het riool kan zo in de woning komen.
Beter is bijvoorbeeld via een speciale dakpan of dakdoorvoer te ontluchten. Goed luchtdicht aansluiten.
Die standleiding mag best in een bocht lopen, een buis van 35 mm kan voldoen.
TV kijken en vragen beantwoorden kost veel tijd Henk. :wink:
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #4
Valt wel mee @Wgb af en toe kijk ik ff

:wink:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu