Afvoerpomp Zanussi F1425 vervangen, machine werkt nog niet

Leomeijers

  • #1
Ik heb de afvoerpomp van mijn Zanussi F1425 vervangen, wanneer gepompt moet worden gebeurt er helemaal niets en het ledje onder de gele knop gaat weer knipperen, (afvoerprobleem). Wat is hier aan de hand, moet de print gereset? is de aanstruring (relay?) doorgebrand?
 

Tonr

  • #2
Zit er geen zok of iets dergelijks in de kuipslang
 

Leomeijers

  • #3
Nope, heb ik allemaal gecheckt, hele systeem is schoon van trommel tot afvoer...het pompje gaat ook niet eens draaien.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Een kabeltje los getrokken tijdens het werk ?
Controleer ook of u de schoep van de afvoerpomp met de hand kunt draaien.
 

Leomeijers

  • #5
Jan, Tonr,
bedankt voor jullie reacties, maar...ik heb ondertussen de print eruit gehaald en er zijn twee brandspots zichtbaar... zelfs voor mij te moeizaam om te repareren... zeker met de hijgende adem van een "wilwassen" vrouw in mijn nek...

dus, ik ga een nieuwe print kopen, levert meteen de volgende vraag op: ik kan alleen prints kopen waarbij staat (niet geconfigureerd), betekent dit dat ik op zoek moet naar de firmware van mijn F1425? en JA, hoe krijg ik die er dan in? zit ik als amateurreparateur nu vast aan een bezitter van een PLC-programmer?
HELP!!!!
 

HarryO

  • #6
Ik zou dit niet zelf doen.
Met de module EWM1000 kun je veel zelf doen maar ik zou proberen de defecte te repareren.
Mochten de banen zover weg gebrand zijn dat je ze niet meer kunt herleiden kijk dan hier voor het service manual met foto, principe schema en test mode.
 

Leomeijers

  • #7
Harry,

dank voor je perfecte antwoord, dat service manual was precies wat ik zocht... helaas was mijn vriendin niet opgewassen tegen de berg wasgoed die er ondertussen lag en toen ik meldde dat een reparatie nog eens een paar dagen ging duren (alternatief was een nieuwe print van 200€) heeft zij een nieuwe wasmachine besteld. het ding is er ondertussen en ik heb een klus minder... maar toch reuze bedankt!!!

met groet,

Leo
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu