Gresbuis onderhuis 125 en is stuk.

Derksen

  • #1
Beste mensen,

Ik woon in een oud huis uit 1900 en door alle achtertuinen loopt met elkaar in verbinding gresbuizen en mijn huis is het laagste punt en daar komt al het HW op uit en ea. van de spoelbakken en wastafels....van de buren. Enfin de hele handel uitgegraven behalve onder het huis, want dat gaat niet lukken, nu wil ik daar een PVC buis in drukken van de ene kant van het huis naar de andere kant ca. 4 mtr. breed. Ik heb hem helemaal doorgespoten en het zat helemaal vol met wortels en zand. Vandaar ook de stank en vochtigheid in de kelder. Nu is mijn idee om een pijp van 110 er door te schuiven, ware het niet dat de gresbuis in een flauwe bocht loopt en die buis krijg ik er nooit in. Dus denk ik aan een flexbiele uitvoering. Via internet zie ik wel wat, maar weet iemand mij het juiste advies te geven om dit voor eens en altijd op te lossen? Tussen de huizen heb ik daar waar ik bij kon 125 buis PVC geplaatst. en dit komt in de bezinkbakken en vandaar gaat het naar de voorzijde 12 meter naar de weg. Dit heb ik 25 jaar geleden al geregeld. Nu heb ik de beneden woning erbij gekocht en en voordat ik alles nieuw ga maken eerst de basis....het riool moderniseren.....alvast bedankt voor jullie advies of adressen.
Gr. Peter : :cool:
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #2
Waarom wil deze niet onder de vloer door dan.

Misschien zitten er meer aan sluitingen op die je moet aan sluiten onder de vloer.

Maak evt een tekening hoe je het ongeveer wilt hebben


Anders google eens op rioolrenovatie, misschien kan via de gresbuis een kunststof inlage komen.

google hier eens
 

Derksen

  • #3
Beste Henk,

Dank voor je reactie, maar er is op de bodem van de uitbouw, 5X4 meter een betonvloer gestort van 25 cm. door de vorige bewoner en daaronder zitten klinkers en stoeptegels als "fundering" kortom....waar begin ik aan.....als het mot dan oke, maar.....De buis is goed zichtbaar en als ik de zaklantaarn erin stop dan zie ik vrijwel de gehele buis, maar krijg er geen 110 strak recht in. Vandaar dat ik aan een tyleen buis of flexibel buis denk dat ik in de 125 gresbuis stop. Het zijn uitbouwen die achter de huizen gebouwd zijn en de buizen liggen op ca. 90 centimeter diepte en daar zit 25 cm. beton op. Tussen de voor en achterkant van het huis zit bijna 2 meter......souterain. Dus om het water van achter naar voren te krijgen moet het zo diep liggen om daar te komen.
Gr.Peter
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #4
Wat komt er zoal op aan gesloten als het geen wc op zit kan je bv 90mm of 75mm buis misschien er in krijgen

flexibele buis 110 of 125 is max lengte van 2 m te te verkrijgen.
 

Ralph

  • #5
Je kan die buis er ook door rammen met een voorslaghamer en een stuk balk op de buis. Desnoods verwarm je de buis dooor een brander van de dakdekker er even door de buis te jagen. Met 2 man moet dit zo gepiept zijn.
 

Derksen

  • #6
Beste Henk, Ralph,

Op 30 april heb ik een PVC buis van 100 mm lengte 4 meter in de gresbuis geschoven en deze mbv. een houten plaat met rubber hamer stevig doch behoedzaam door de buis geslagen en met wat hulp is het gelukt. de PVC buis aangesloten op de 125 mm en nu loopt de hele handel van put naar put en weet ik zeker dat het onder mijn uitbouw droog blijft en opdroogt.
Bedankt voor jullie adviezen en tot een volgende klus.

Hartelijke groeten Peter Derksen
:lol:
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #7
Bedankt voor het terug melden

Succes
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu