Haakse regelkraan

Rokalu

  • #1
Voor de montage van een fonteintje in mijn nieuwe toilet heb ik een haakse regelkraan geleverd gekregen. Het is de bedoeling dat de kraan op een 12mm leiding wordt gemonteerd. Het is mij echter niet duidelijk hoe dit aan te pakken. Volgens de beschrijving op de verpakking moet er iets worden uitgefreesd waar de kraan wordt aangesloten maar ik denk dat dat wat lastig wordt. De maten die op de verpakking staan zijn 3/8 aanvoer en 3/8 afvoer.
Voor de duidelijkheid heb ik een foto bijgevoegd. Volgens mij moet ring nr 2 en 3 op de 10mm leiding naar de kraan en deel nr 1 op de 12mm leiding gemonteerd.

 

Kacheltje

  • #2
Dag Rokalu,
De 3/8 aansluiting met afdichting monteer je op de muurplaat met een rozet.
Nr. 2 en 3 zijn de onderdelen waar je een 10 mm leiding op kan knellen.

Over dat frezen. Dat heeft te maken hoe je de muurplaat en leiding in de muur verwerkt. Deze kraan is niet geschikt voor opbouw.
Als je een 3/8 aansluiting in de muur verwerkt hebt is dat frezen niet van toepassing.
 

Rokalu

  • #3
Beste Kacheltje,

Er steekt straks alleen een stuk (5cm) 12mm leiding uit de muur. Als ik het goed begrijp is deze kraan niet geschikt om daar op te monteren tenzij ik eerst een muurplaat op de leiding zet?
Is het dan handiger om een ander soort kraan te gebruiken?
Rob
 

Neesje

Specialist Verwarming
  • #4
Je kunt een schroefbus 3/8-12 monteren, hierin kun je dan de 3/8 aansluiting van de kraan monteren.
 

Xr8

  • #5
Je kunt ook het kraantje weg laten en een knie 12 x 12 of 12 x 10 of 12 x 3/8"nemen een en ander afhankelijk van de situatie.

Succes.
 

Rokalu

  • #6
Ik ben er net achter gekomken dat ik de leiding die in het toilet uit de muur steekt zo af kan zagen in de meterkast, daar komt deze rechtstreeks uit. Ik hoef dan alleen een kort stukje leiding met een gemonteerde 3/8 koppeling (waar het kraantje in kan worden gedraaid) vanuit het toilet de meterkast in te steken. Hier kan ik dat stukje met een knie koppeling weer op de oorspronkelijke leiding monteren. De 3/8 koppeling valt dan in de muur en de nieuwe tegels zoadat het rozet van de kraan het mooi afsluit. Ik ga het volgende week proberen. Bedankt tot zover voor de tips! Uiteraard sta ik nog steeds opoen voor aanvullende tips :D
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #7
Je kunt ook een andere type kraantje nemen 12knel x 10mm



en dan met evt losse rozet om 12mm buis

Succes
 

Xr8

  • #8
Bovenstaande van Henk is dan makkelijker. Kende deze nog niet.

Succes.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #9
Schell Hoekstopkraan 12x10 mm. 2x knel Chroom :wink:

 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu