CV-ketel verstoppen achter toilet, wie heeft een idee?

Hoekstra02

  • #1
Wij zijn in onze nieuwe woning druk aan het klussen. Omdat we veel loze ruimte achter het toilet hadden, vanwege leidingen die van boven komen, hebben we besloten dat deze ruimte een ideale ruimte is voor het plaatsen van onze nieuwe cv-ketel.
De cv-ketel hangt inmiddels, en het toilet kan er bijna weer in. Het probleem is alleen dat we de ketel niet in het zicht willen houden. We willen graag tegels tot aan het plafond.
Heeft iemand een briljant idee voor een soort deur/luik/klep wat beplakt kan worden met tegels, goed sluit en niet al te zichtbaar is?
 

Bakkerbolletje

  • #2
Niet zo lastig toch?
Harmonica scharnier en multiplex deur/luik maken.(kijken dat het mooi uit komt op een hele tegels).Magneten aan de binnezijde voor te sluiten.
Met speciale tegelpasta voor op hout betegelen et voila.

En moest je er in zijn dan gebruik je een glaszuiger die je op de tegel vastzuigt en je kan er in.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #3
Merk op dat je links en rechts voor onderhoud bij je ketel moet kunnen komen. Ik dacht zelfs dat er afmetingen voor zijn vastgelegd.
 

Kacheltje

  • #4
Dag Hoekstra02,
Is de ketel wel opgehangen volgens de voorschrift van de fabrikant?
Buiten de veiligheidseisen moet zo`n ketel ook onderhouden en gerepareerd kunnen worden.

Voor de tegeltjes kun je een zelfde principe gebruiken wat men ook wel bij een ligbad gebruikt.
 

Xr8

  • #5
Je dient voor de ketel minstens 1m vrije ruimte te hebben volgens de voorschriften. Of er aan de zijkant ruimte moet zijn is afhankelijk van de ketel. Het is zowieso af te raden deze in een hele kleine ruimte te hangen.

Als de ketel niet volgens de voorschriften is gemonteerd loop je het risico dat er geen onderhoud aan gepleegd kan worden, of dat men er geen contract op wil afsluiten.

Succes.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu