Afvoer douche gebruiken voor toilet

Silaril

  • #1
Hoi allen,

Mijn (nieuwbouw) badkamer is casco opgeleverd en ik ben nu bezig een indeling te verzinnen. Voor het toilet is er een grote afvoerpijp gereserveerd die uitkomt op de centrale vertikaal lopende leidingen centraal in de woning.

Ik wil echter het toilet plaatsen aan de andere kant van de badkamer waar nu aansluitingen voor de douche zitten.

Mijn vraag is of dit realistisch is en of die afvoer daar (waarschijnlijk) voor geschikt is?

Het volledige idee is dan om het toilet aan te sluiten op de afvoer die was gereserveerd voor de douche, en om de douche + wastafel aan te sluiten op de afvoer die gereserveerd was voor de wastafel. De originele toilet afvoer maken we dicht en wordt weggewerkt.

Commentaar welkom!
 

Xr8

  • #2
Voor een douche/bad wordt in de regel maximaal een 75mm leiding gehouden. Je kunt daar geen gewoon toilet op aansluiten. Voor een toilet ben je minimaal 90mm nodig.

Je zou een sanibroyeur kunnen nemen dan zou het wel kunnen. Ik vraag me echter af of het goed gaat met het doucheputje. Daarbij hebben voorgenoemde apparaten niet mijn voorkeur. Mooie oplossing als het echt niet anders kan, gewoon toilet geeft veel minder kans op problemen.

Succes.
 

Rene de klusser

Specialist Bouw
  • #3
Het plaatsen van een douche en wastafel op 1 afvoer is niet verstandig.
daarnaast heb je een afvoer 110 mm lopen voor een toilet.
Nu heb je het idee om het toilet aan te sluiten op de douche afvoer.
natuurlijk kan dit met een vermaler.

Maar mijn vraag is wat is de redenatie om alles te veranderen.
Zou je een klein tekeningetje kunnen maken van de situatie van de badkamer zoals jij hem wil.

En zet ook even de deur en ramen in de tekening.
En natuurlijk niet geheel onbelangrijk de afvoeren zoals ze nu zitten.

Kunnen we met elkaar misshien een leuke indeling bedenken zoder al te grote veranderingen in het rioleringswerk.

Hier op dit forum zijn beantwoorders die mischien wel honderden badkamers hebben in gedeeld en gemaakt dus zitten er in jullie sytuatie vast wel wat leuke adviezen bij.
 

Xr8

  • #4
Zie het probleem van een douche en wastafel op een leiding niet. Ga je op deze leiding echter een vermaler aansluiten dan heb je kans dat door het afpompen van de maler er problemen kunnen ontstaat bij de doucheput.

Heb zelf niet zo'n voorkeur voor dit soort apparaten, zou je het wel overwegen dan zou ik deze wel apart op de standleiding maken of in ieder geval zorgen dat het t stuk waarop deze wordt aangesloten zo dicht als mogelijk bij de standleiding zit. Zou deze zeker niet als laatste op een leiding zetten.

Voor een toilet bij voorkeur een 110mm of 90mm leiding maken. Laatst genoemde al diverse malen toegepast met goed resultaat.

Succes.
 

Bakkerbolletje

  • #5
Als het toch caso is kan je toch een sleuf kappen in je vloer en het toilet voorzien van een 110 buis?
Of ben ik nu simpel?
 

Silaril

  • #6
Ja, ik ben vergeten erbij te vermelden dat er wel vloerverwarming in zit, dus een sleuf kappen is ietwat lastig :) Ik kon helaas niet met de plantenspuit truuk terugvinden waar de elementen precies liggen, dus dat wordt sowieso nog leuk als bepaalde delen verankerd moeten worden (zoals een glazen douchewand).

Het ziet er naar uit dat de douche aansluiting een diameter is van 8 cm, misschien 9 cm. Ik zal kijken of ik een tekening kan maken.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu