T-stuk in ontluchtingspijp

Superkees

  • #1
Ik wil een verbinding maken tussen de standpijp van mijn toilet boven en de ontluchtingspijp. Op de standpijp zit al een t-stuk, maar op de ontluchtingspijp niet. Deze pijp zit in een koof die ik heb opengehakt. Doorzagen is geen probleem, maar de buis kan waarschijnlijk niet verticaal op en neer. Als alles naar wens werkt, wordt het weggewerkt en kan ik er niet meer bij.

Hoe kan ik een t-stuk op die ontluchtingspijp maken? De diameter is 75 mm, de aftakking maak ik het liefst van de zelfde maat.

Elders is huis heb ik voor een zelfde probleem gebruik gemaakt van een rubberen schuifmof met slangklemmen. Ideale oplossing, maar als het nodig is kan ik daar bij. Is dat eventueel ook geschikt voor mijn ontluchtingspijp? En bestaan deze überhaupt in 75 mm uitvoering?
 

Rene de klusser

Specialist Bouw
  • #2
Neem een haaks t stuk 75 rubber manschet.
In 75 zijn schuifmoffen gewoon verkrijgbaar.
Dus dit zal geen problemen op leveren.
Plaats de mof boven het T stuk
 

Superkees

  • #3
Is dat verstandig, een rubber manchet in een verticale buis? Ik kan het op zich wel fixeren, maar het moet niet gaan lekken. Ik heb inmiddels een rubberen overschuifmof gevonden. Beetje prijzig, maar die zit wel beter.

Edit: voor de duidelijkheid: de ontluchting wordt ook gebruikt als afvoer voor de wasmachine. Ik heb het sifon van een regenpijp verwijderd, zodat deze als tweede ontluchting dienst doet.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #4
Niks mis mee manchet verbindingen in verticale leidingen.

evt kan je schuifsok borgen met evt 2 beugels of 2 slangen klemmen

Zodat de sok niet uit elkander kan schuiven.

Of je lijmt er 2 stukjes buis op de buis zie hier

succes
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu