Ventilatie badkamer: is dakraam met ventilatie voldoende?

Cyruse

Vaste Beantwoorder
  • #1
Op dit moment ben ik bezig om mijn badkamer op de 1ste verdieping te verbouwen. Het is een kleine badkamer: 2.30 breed en 2 meter diep. Het dakschot is gedeeltelijk het plafond, loopt dus schuin af. Omdat er geen raam inzat heb ik daar een tuimelvenster met ventilatiestand ingezet (van het bekende merk).

Is deze ventilatie in de praktijk voldoende of dien ik ook additioneel een ventilatiedoorvoer (al dan niet i.c.m. een buisventilator) door het dak aan te leggen? Aansluiten op de bestaande mechanische ventilatie is niet mogelijk.

De boel ligt nu nog open dus ik kan nog beslissen. Huis is van '74.
 

StefanD

  • #2
Nu je toch bezig bent zou ik zeker een extra doorvoer met ventilator maken. Zonder actieve ventilator zal je hele badkamer beslaan. Op zich verdwijnt dat wel weer, maar handig is het niet.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #3
Als je in het huis wel een afzuiging hebt, en in de badkamer natuurlijke ventilatie, heb je geen zekerheid dat de stroomrichting naar buiten is. De vochtige lucht uit de badkamer kan namelijk ook je huis in gaan stromen.

Is er geen creatieve manier te bedenken waardoor de badkamer toch op de mv kan?
 

Cyruse

Vaste Beantwoorder
  • #4
IJkenhout, ik ben tamelijk creatief aangelegd maar ik zie echt geen mogelijkheid om het op de mv aan te sluiten. Ik moet dan door kamers/hal/verdieping die ik al helemaal heb verbouwd.

Denkfoutje, ik weet het..

De 'master' badkamer beneden zit trouwens wel op de mv. Overigens zijn alle aansluitingen (4 stuks) al bezet. Nou is dat op zich ook nog wel weer op te lossen, maar het is dus geen optie.

In ieder geval, als het wel een aparte ventilatie doorvoer moet worden, moet het dan zoiets als dit worden?



Of kan iets subtieler zoals bijv. een ventilatiepan? Ik kom als ik op ventilatiepannen google alleen uit op rioolontspanningen. Of kan ik die daar ook voor gebruiken?

De reden daarvoor is dat ik hiervoor namelijk een 5e gat in mijn dak moet maken naast de bestaande mv, cv, gaskachel en rioolontspanning. Het dak moet geen stekelvarken worden.
 

StefanD

  • #5
Het lijkt mij dat een combipan prima kan:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu