Afvoerpomp tbv wasmachine onder straatniveau

Marlein

  • #1
Hallo Allemaal,

We willen de wasmachine en droger verplaatsen naar onze kelder. Aansluiting op afvoer zou ca. 3 meter onder de hoofdafvoer zijn. En na de stijging is het nog ca 8 meter horizontaal voordat hij op de afvoer aangesloten kan worden. We hebben in de kelder al een kleine pompinstalltie voor een wastafel. Mijn vraag is nu hoe groot of hoeveel vermogen moet een pomp hebben om het water van de wasmachine goed weg te krijgen? Kunnen jullie een merk aanbevelen, of mag dat niet op het forum?

Met vriendelijke groet,
Marlein
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #2

Kaajee

  • #3
Welk merk (en type) pomp heb je nu dan?
 

Marlein

  • #4
Eigenlijk niet aan gedacht om te kijken welk merk onze andere pomp is. Dat komt omdat het qua ligging geen optie is om die te koppelen, deze pomp begint zich op een hoger gedeelte in de kelder en recht onder de hoofdaansluiting op het riool.

Ik heb de site bekeken. Dank daarvoor. Dan komt meteen mijn volgende vraag. Ik zie dat voor sommige pompen (die voor niet professioneel gebruik) het af te pompen water geen hogere temperatuur dan 60 graden mag hebben en dat kortstondig. Mijn handdoeken en beddengoed was ik op 95 graden.Bben ik dan veroordeeld tot een professionele dus duurdere pompinstallatie, of moet ik maar gewoon niet meer op 95 graden wassen?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu