Art Deco kast verven

Ruudmirjam

  • #1
Hoi, heb een mooie art deco kast op de kop getikt en die wil ik nu gaan verven met een paars metallic kleur. Kan dit? En ik wil graag toch nog de houtnerf zichtbaar houden... :?

Heeft iemand hier ervaring mee, laat het me even weten!
 

EdP

  • #2
Wat voor afwerking zit er momenteel op? Blank hout, meubelwas, olie, verf, lak, ...?

Is er ook een deel van de kast waarop zonder risico geëxperimenteerd kan worden (bijv. de onderzijde)?

Dit specifieke geval heb ik geen ervaring mee, maar die metallic verf bestaat wel en ik zou denken dat het opzetten zonder grondverf de houtnerf (deels) zichtbaar zou laten.
 

Ruudmirjam

  • #3
We denken dat er een soort vernislaag op zit, het hout is wel behandeld namelijk. Voelt niet aan als of er een meubelwas op zit, dat lijkt me gladder aanvoelen.

Zie de foto van onze kast:


groeten,

Ruud
 

EdP

  • #4
Zie evt. hier voor enkele tips voor het verwijderen van een waslaag, als het vernis is kun je kiezen voor verfafbijt / afschuren / verfstripper / verfschraper of combinaties daarvan.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #5
Volgens mij is het gepolitoerd hout, vraag even bij een goede schilder hoe u dit moet behandelen, misschien dat Dingena of MwDecor hier nog iets over kunnen vertellen.

Persoonlijk vind het doodzonde om zo'n mooie kast over te schilderen.

Succes.
 

Mwdecor

Verfadviseur
  • #6
Lijkt me fineerhout , en de kast van de jaren '50... dus geen Art-Deco.
Of ze gepolitoerd is moet uitgemaakt worden, van hier af is het niet te zien, Jan.

Smaken verschillen, dus als je er een metallic verf wilt overzetten moet je de kast eerst verfklaar zetten. Ik zou dan de metallic verf wat verdunnen, zodat de porien en de bloem van het hout niet te veel gevuld geraken.
 

Dingena

  • #7
Vanuit hier is het moeilijk zeggen hoe de kast behandeld is.

Ik kan hier dan ook geen gericht advies over geven dan met een schilder te gaan praten. Misschien in de kenniskring zodat er naar gekeken kan worden. Misschien is het een mogelijkheid om met een deur naar de verfspeciaalzaak te gaan? Meer ideeën heb ik niet.

En ja ik ben het zelf volledig met Jan eens, doodzonde... verkoop hem dan door aan iemand die de kast wel waardeert zoals die is... Sorry ik wil niemand beledigen!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu