Afzuiging in keuken icm afzuigkap

Ray_

  • #1
Beste klussers,

momenteel ben ik mijn keuken aan het vernieuwen in mijn appartement (2 van 4 hoog).

Nu zit ik met vraag over mijn afzuigkap.

Momenteel zit er een recirculatie afzuigkap in mijn keuken (vetfilter, koolstoffilter, lucht weer de keuken in). Deze gaat dus weg.

Er zitten in mijn keuken 2 afzuigdoppen van het interne afzuigsysteem (weet niet zeker of beide ook van het systeem zijn). Op het forum is al het enige geschreven over interne afzuigen, en dit heb ik dan ook doorgelezen.

Ideaal gezien wil ik een afzuigkap met mechanische afzuiging naar buiten. Echter is het niet mogelijk om een buis aan te sluiten en direct naar buiten te laten lopen(zooitje betonnen muren en afstand). Een buis aan het mechanische afzuigsysteem is ook niet aan de orde (zie de vele topics hierover).

Optie:
-controleren of beide afzuigdoppen werkelijk op het mechanische afzuigsysteem zitten. Hoe doe ik dit? Trekveer er door heen? Indien eentje niet, hierop aansluiten?
-afzuigkap afvoer direct op het afvoerkanaal van de mechanische ventilatie? bijv dmv een 45 graden t-stuk met de blaasrichting mee.
-andere optie?
 

Bernhard

  • #2
Ray,
Je kan bij de VEV of beheerder van de appartementen informeren welke mogelijkheden er zijn om een goede afzuig te installeren. mvgr Bernhard.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu