Afvoer over plat dak

Kleemans

  • #1
Wij hebben een nieuw huis gekocht met een stuk aanbouw; plat dak. Bij ons op zolder staat de wasmachine/droger. Nu hebben wij, nadat we er vier weken woonden, een lekkage gehad. De afvoer, die over het plat dak loopt (nagenoeg horizontaal) is schijnbaar bevroren geraakt. Hierdoor kon het water van de wasmachine niet weg wat tot gevolg had dat heel de zolder blank stond.

Nu willen we de afvoer gaan issoleren en de afvoer wat stijler laten lopen. Heeft iemand enig idee of issolatie en/of een warmte draadje eroverheen spannen die gaat verwarmen zodra de temperatuur lager wordt dan drie graden genoeg is?

Of zijn er betere alternatieven?
 

Xr8

  • #2
Blijft vragen om problemen is mijn idee. Je zou een warmtelint op de buis kunnen monteren. Deze gaan vanzelf aan door de aanwezig aanlegthermostaat. De warmteoverdracht op pvc zal niet optimaal zijn. Je moet er echter wel voor waken dat je het probleem niet gaat verplaatsen.

Blijft al met al een vreemde situatie.

Succes.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #3
Die wasmachine afvoer moet binnen langs op het riool niet op hemel water afvoer over het dak
 

Kleemans

  • #4
We hebben hem binnenlangs laten leggen, maar nu komt die afvoer schijnbaar uit op een "loze" buis waardoor het water niet in het riool terecht komt maar gewoon in de spouwmuur. Dat kan ook nooit de bedoeling zijn, toch?
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #5
Nee, maar wel vreemd dat er een loze buis loop spouw muur in.

Is er verder geen mogelijkheid om je wasmachine aan te sluiten op een ontspanning leiding op zolder.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu