C.v. blijft warmte afgeven (Radson Maxicom, chronotherm IV)

Keteltje

  • #1
Beste klussers,

Nadat ik eerst de zoekfunctie had geraadpleegd, was ik enigszins hoopvol toen er reeds een soortgelijke posting was. Al bleef daar een definitieve oplossing uit. Daarom een nieuwe poging met hetzelfde probleem.

Onlangs een nieuwe kamerthermostaat aangeschaft (chronotherm IV) om aan te sluiten op m'n huidige c.v. installatie (Radson Maxicom). Volgens de beschrijving van honeywell was dit mogelijk en diende de aansluiting plaats te vinden op klemmen 2+3. Na enig zoekwerk ontdekt welke klemmen er werden bedoeld en zodoende deze verwisseld.

Nu is het zo dat in de oude situatie drie draadjes (rood, blauw en geel)zaten aangesloten op de vorige thermostaat (Radson tr200). Deze zaten op een connector en waren genummerd 1,2 en 4 (?). Deze zelfde codering zat ook op een connector in de ketel. Nu is het echter zo dat op de chronotherm alleen maar 2 draden konden worden aangesloten. De gele draad heb ik niet aangesloten en hangt er dus los bij.

Aan de connector in de ketel heb ik niets veranderd, alleen de klemmen 2+3 omgezet. Nu wil het geval dat er wel wordt opgewarmd, alleen blijft deze opwarmen. Ergens doe ik dus iets niet goed, weet alleen niet wat. Iemand advies of tips?

Dank alvast.
 

Arie1

Specialist Verwarming
  • #2
ZO uit mijn hoofd zit die drie-draads op een opentherm-module. Die moet je los trekken en dan de klemstrook links daarvan de aan/uit op aansluiten. Kan ook net andersom wezen.
 

Arie1

Specialist Verwarming
  • #3
ZO uit mijn hoofd zit die drie-draads op een opentherm-module. Die moet je los trekken en dan de klemstrook links daarvan de aan/uit op aansluiten. Kan ook net andersom wezen.
 

Obelix2

Specialist Witgoed
  • #4
Wow een maxicom met opentherm, die moet ik zien!!!
In de tijd van de maxicom wisten ze volgens mij nog niks af van het bestaan van opentherm.
 

Keteltje

  • #5
Het was ook uit z'n hoofd en ben blij dat er wordt meegedacht. Probleem is er echter nog niet mee verholpen.
 

Obelix2

Specialist Witgoed
  • #6
Aansluitingen horen inderdaad op 2 en 3 te zitten.
heb je ze niet op 1 en 3 gezet per ongeluk?
 

Keteltje

  • #7
Zitten "gewoon" op 1 en 3. Op internet kwam ik tevens een uitgebreide handleiding tegen met schema's. Die geeft aan dat op deze aansluitingen een aan en uit kamersthermostaat moet worden geplaatst. De situatie was als volgt: Mijn voormalige thermostaat (Radson TR200) was voorzien van een blokje wat overeen kwam met een blokje bij de ketel (hierop stonden de getallen 1-2-4-7-8-9). De draden zaten in de nrs. 1-2-4. Zowel in de thermostaat als in de ketel.

Nu is het echter zo, zoals reeds gemeld, dat de chronotherm IV enkel 2 aansluitpunten heeft (R en W). Hou dus sowieso een draadje over. Hoe krijg ik het dan toch zo aangesloten dat het uiteindelijk werkt? Want wat ik ook probeer, nog steeds geen resultaat. Zou haast zeggen dat deze thermostaat helemaal niet kan met de ketel (wat haaks staat op wat honeywell vermeld).
 

Obelix2

Specialist Witgoed
  • #8

Keteltje

  • #9
Hoi Obelix2, het is een niet modulerende kamerthermostaat. Daar had ik al rekening mee gehouden, die passen idd niet bij de betreffende ketel. Daarnaast had ik de handleiding al, toch bedankt voor de tip.

Overigens was het een verschrijving hoor, en zitten de draden gewoon in 2 en 3. Denk haast dat de thermostaat gewoon niet functioneert, wat ik jammer zou vinden. Vanavond maar gewoon de oude weer ophangen, ben er nu al vanaf zaterdag mee bezig en heb alles zo'n beetje geprobeerd.

Wil je bedanken voor het meedenken, ik geef het op :(
 

Keteltje

  • #10
De oude thermostaat inmiddels aangesloten, al blijf ik toch nog nadenken over hoe ik de chronotherm zou kunnen aansluiten... In de begin post schreef ik over de kleuren van de draden. Zou het hier aan kunnen liggen? Zelf was ik van mening dat met het aansluiten van de rode en blauwe draad de thermostaat zou werken, maar het kan net zo goed zijn dat het werkt op het moment dat ik blauw en geel aansluit?

Iemand een idee / tip?? Ik hou me aanbevolen.
 

Obelix2

Specialist Witgoed
  • #11
Als je bij de kamerthermostaat rood en blauw gebruikt dan moet je op 2 en 3 ook rood en blauw gebruiken.
probeer anders eens geel en blauw, misschien zit er een sluiting in rood en blauw
 

Screech

Specialist Verwarming
  • #12
Haal eerst de oude kamerthermostaat van de muur, Wat doet je ketel nou??

Sluit de draden op de print aan op de juiste connector (2 en3), wat doet je ketel nou??

Sluit uiteindelijk de kamerthermostaat aan, en wat doetie nou??

Wanneer gaat de ketel branden?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu