EPDM tegen stenen lijmen

Ktm

  • #1
Kan ik EPDM tegen de opstaande stenen van het buitenblad lijmen of moet er nog iets tussen voor de bescherming voordat ik het vastzet met de daktrim ( heb gelezen bij epdm geen mastiekschroot te gebruiken).
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
EPDM kan je tegen stenen lijmen al wordt het resultaat niet zo geweldig. Stenen liggen niet vlak of glad en dat ja je terugzien in het oppervlak van de EPDM. De fabrikant zal wel in de voorschriften opgeven hoe je dat moet doen. Primer enz..
Ik begrijp dat je de dakrand met een daktrim wilt gaan afwerken. Kan je schetsje maken in Paint.
Zo niet hoe breed is het horizontale vlak van je dakopstand. Dus voorkant buitenblad / buitenkant binnenblad.
Het klopt dat je met EPDM wat gemakkelijker haaks, dus zonder mastiekhoek, kan werken. Het invouwen van het membraan bij de hoeken van het dak gaat daardoor ook wat gemakkelijker.
 

Ktm

  • #3
10 cm de balkenlaag komt op het binnenblad,op het buitenblad komt een aflopende houten regel en dan de trim dus vandaar mijn vraag over de afwerking tegen de stenen.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #4
Wordt de trim zonder extra strook afgewerkt. Nee, en je hebt nog wat geld over :wink: neem dan een enkeltrim.
Bij het monteren van de trim let op de dikte van de plank en de lengte van de schroeven. Zijn de schroeven te lang dan draai je ze door de plank heen tegen de stenen aan. Het gevolg is dat de trim niet goed wordt aangetrokken.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu