Nu foutcode F07 Bauknecht Excellence 1600

Jello

  • #1
Hallo collega-klussers.

Steeds vaker heb ik met mijn machine foutmelding F07. Eerst even resetten, dan weer proberen en dan ging het wel weer, maar nu niet meer. Het treedt nu op bij het beladen centrifugeren na een paar minuten, maar leeg centrifugeeert hij wel gewoon.
Ik weet dat F07 een motorstoring is, maar toch graag jullie advies/mening:
Een jaar geleden heb ik de koolborstels vervangen na F06; werkte toen weer goed. Lees wel op het forum dat ook F07 koorborstels kunnen zijn maar kan me nauwelijks voorstellen dat ze nu al weer versleten zijn want hij wordt niet intensief gebruikt.
Is er iets anders waar ik naar kan kijken?

Deze machine oftewel zorgenkindje is van 2006 en heeft een jaar geleden ook een nieuwe pomp gehad na vaak FP, schoepenrad had veel speling. Dit geeft ie nog steeds wel eens als het een beetje schuimt; de pomp lijkt dan soms lucht te happen; filter er even kort uit en dan pakt ie m weer. Irritant maar nog wel overkomelijk.
Servicecode is 855490812100, Bauknecht Excellence 1600.

Alvast bedankt en groeten, J.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
F7 - Triac short circuit detected
Het betreft hier de triac van de motorsturing., defecte timer ook mogelijk.
Deze storing, die op zich geen specifiek motorprobleem hoeft aan te duiden, blijkt in de praktijk (op dit forum...) nogal eens door een koolborstelprobleem veroorzaakt te worden.


Lijkt op een fout of defect in de motorsturing, controleer de printplaat visueel op verbrande contacten of losgebrande solderingen.
 

Jello

  • #3
OK Jan, bedankt voor je advies.
Ik zal het 1 dezer dagen nakijken en dan meld ik evt. bevindingen wel.
 

Jello

  • #4
Heb de motor nog even losgehaald en de aansluitingen bekeken. Denk dat de schuifjes op de koolborstels wat te losjes zaten nadat de borstels vervangen zijn, waardoor bij centrifugeren er wat slechter contact was en de foutcode ontstond. De borstels zelf waren nog lang genoeg.
In ieder geval is het probleem na het wat aanknijpen van de schuifcontactjes tot nu toe niet meer opgetreden. Hopen dat het zo blijft.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #5
Via PB ontvangen van TS.


Tijdje geleden plaatste ik dit onderwerp een vaag afpompprobleem beschreven. Nu bleek vorige maand dat er een soort metalen flippo met een doorsnede van 4-5 cm in de afvoer tussen kuip en pomp verstopt te zitten die af en toe fout kantelde.
Misschien nog leuk om het bij dit topic te vermelden door jou voor anderen; ik kan er niet meer bij komen omdat het gesloten is.

Groeten.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu