Winterweer en zinken dakgoot

Osborne1

  • #1
Beste mensen,

Door het winterweer is de dakgoot gaan lekken. Het is een oud huis uit 1911, waar vroeger een groter pand naast heeft gestaan. Daarom is de dakgoot van de nu vrije zijgevel OP de muur, op een hoogte van vier meter. Door de vorst is de zinken goot waarschijnlijk gescheurd: langs de muur buiten loopt het water, maar dus ook langs de muren binnen, op de zolderverdieping. En achter de gipsplaten (isolatie) stroomt het dus via vloerbalken en plafond wat verder de kamer in waardoor het drupt. Heel vervelend, met de kerst in het vooruitzicht.

Ik zou er normaal mijn hand niet voor omdraaien om even de ladder op te klimmen en de zaak te dichten, maar wat is nu wijsheid, gezien het zeer grote gevaar van ladders en de dikke sneeuwlaag? En de voorspelling dat het voorlopig nog koud blijft....? Het huis wordt er niet mooier op helaas..

Groetjes,

Daniel, Gouda
 

Rene de klusser

Specialist Bouw
  • #2
Hallo osborne.
Persoonlijk even voor een dagje even een steiger huren.
Neem een steiger 4 meter hoog.
Haal bij de bouwmaterialen handel of bouwmarkt wat baduband of iets dergelijks.(materiaal 10 cm breed met een alu toplaag let wel op dit is een lapmiddel).
Maak de goot even sneeuwvrij.
Laat het zink drogen met een verffohn en breng met die zelfde fohn de band aan.
Zo komt u de winter door en kunt u volgend voorjaar beslissen wat u met de goot doet.

sterkte Rene
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #3
Je kan ook proberen het water naar de voorkant van de gevel te krijgen.
Of die kit van dat benzinemerk deze kan je ook een tijdelijke oplossing bieden.
Batuband is betere oplossing goed aangebracht kan dat zeer lang mee maar het zal niet meevallen om het rond die scheur droog te krijgen en te houden zolang er sneeuw smelt.
Met die kit is het mogelijk om op een vochtige ondergrond toch een hechting te krijgen.
Spuit wat kit op het zink rond die plek en wrijf dat rilletje kit op het zink heen en weer je zal zien dat de kit toch gaat hechten/plakken.
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #4
Je kunt beter een karweifles huren. Als er een ijslaag onder de sneeuw ligt ben je heel lang bezig om de boel droog te krijgen met een fohn, en het water loopt meestal snel weer terug.

Dam met een paar doeken de plek in ( berucht zijn de soldeernaden, en dan vooral de opstaande naden !) Is de boel goed droog breng dan het band ( alutoplaag met bitumen plakzijde) aan. Druk de zijkanten extra aan dat is belangrijk. Gebruik wel handschoenen want de bitumen kan kokend heet zijn.

Je kunt direct na het aanbrengen testen of de reparatie waterdicht is. Vervang in de zomer de reparatie want het blijft een tijdelijk middel.
Solderen op die plek is niet meer mogelijk, dus je zult een breder stuk dan de reparatie moeten vervangen, en als de goot ouder is dan 20 / 25 jaar dan komt kompleet vervangen in het zicht.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu