Bosch vaatwasser niets anders als even knipperen

Bart123

  • #1
Bosch E nr:SHV5603EU/21
S9V11B


Goedendag,

Mijn vaatwasser heeft sinds gisteren het volgende probleem:
De laatste wasbeurt heeft hij niet afgemaakt, er stond nog water onderin de bak, toen ik hem daarna weer aangezet had, hoorde je hem aan slaan (geluid maken) en direct weer stoppen, dit de hele tijd. (ik had de vaat er uit gehaald,dus kon er makkelijk bij).

Het display deed vervolgens niets anders als even knipperen, ook niet nadat ik de stekker uit het stopcontact gehaald had.
Ik heb het water uit de machine geschept, onderin de torxschroef verwijderd en gekeken ofdat het schoepenradje niet vetstop zat oid. Dit was niet het geval.

Na wat speuren op het forum zag ik dat er meer dergelijke problemen zijn, en dat het 264636 onderdeel vaak defect is.

Zojuist heb ik het zaakje uit elkaar gedraaid,"helaas" zie ik niets van oxidatie op de printplaat.

De module is een dure jongen, zeker als niet zeker is dat dit het probleem geeft, zou het ook een andere oorzaak kunnen hebben?

De machine zat in de keuken toen ik het huis kocht, ik denk dat hij nu 10jaar oud is, is het de moeite om het onderdeel te vervangen? Of is een nieuwe een betere keuze?

Alvast bedankt voor de reactie

Bart Couwenberg
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Gooi eens wat water onderin de machine voordat u hem aan zet, controleer of het water weg gepompt wordt, ik denk dat de afvoerpomp slecht werkt of niet werkt, meestal komt dat door speling op de as van de pomp.
Als er speling op de as zit moet de pomp vervangen worden.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu