Aansluiten whirlpool kookplaat

Pionok

  • #1
Hallo allemaal,

ik heb een vraagje over het volgende. Er moeten een kookplaat aangesloten worden met een zgn perilex stekker.
Ik heb er kabel bij gekregen met de kleuren blauw, bruin, zwart, grijs en geel/groen.

volgens de verkoper moet ik uitgaan van 2x230V. De wandcontactdoos is voor zover ik het snel kon zien voorzien van onder 2x bruin, boven zag ik zowieso 1x blauw (kunnen er ook 2 zijn) en 1x geel groen in het midden.

onder de kookplaat (zie tweede foto) zijn L1 en L2 doorverbonden, net als N1 en N2.

Ik heb op de perilex maar 1x een N1 (daar heb ik de blauwe draad voor gebruikt) wat ik nog kan volgen als ik kijk op de kookplaat met een doorgekoppelde N1 en N2.

Dan de L draden. moet ik nu L1 L2 en L3 allemaal aansluiten en daar de overbrugging verwijderen. Of gebruik ik 1 van de L draden niet en moet ik die dan ook niet in de stekker aansluiten?

wie kan mij dit verduidelijken.





alvast dank voor de reactie's.
 

Sxnder

Specialist Elektra
  • #2
Wat we eerst graag zouden willen weten is hoe het perilexstopcontact is afgezekerd in de groepenkast en hoe het stopcontact is aangesloten. Misschien kun je daar ook foto's van plaatsen? Verkeerde aannames kunnen je plaat vernielen!
Iig moeten de afgestripte adereindjes van knijphulzen worden voorzien voordat je ze op de stekker en kookplaat monteerd.
 

Pionok

  • #3
Ik weet alleen dat het een gecombineerde groep is met 4 schakelaars.
Het probleem is dat het een net opgeleverde nieuwbouw woning is waarbij alles klaar is. De keukenleverancier heeft de keuken geplaatst en aan het eind van de dag zeiden ze, oh ja u moet nog even de kookplaat aansluiten.
Gelukkig is het niet mijn huis, maar het is wel schandalig.
Het is vrij lastig omdat het stopcontact onder de plint van de keuken zit.

ik zag zowieso dat er dus 2x bruin inzit, 1 x geel groen en ik zag een blauwe draad, meer kon ik zo niet zien. dan zal ik het stopcontact uit de muur moeten halen.

okey van die hulsjes wist ik niet. gaan we doen.
 

Ingmar89

Specialist Verwarming
  • #4
Je hebt een krachtautomaat
3 fasen aansluiten.
dus brug eruit. l1,l2,l3 aansluiten. brug tussen n1,n1, daar n op aansluiten.
Aarde ook aansluiten
 

Sxnder

Specialist Elektra
  • #5
Toch eerst even checken hoe het is afgezekerd en aangesloten, voordat je eea aansluit. Het zou ook een driefase krachtgroep kunnen zijn. Dan zou je drie bruine (L1, L2, L3) en één blauwe (N) mogen verwachten. Daarbij staat 400V tussen de fase en dat vindt zo'n plaat niet fijn als je dat verkeerd aansluit. Bij 2x230V tref je normaal gesproken tweemaal bruin (L1, L2) en tweemaal blauw (N1, N2) aan.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu