Siemens wasmachine manchet vervangen

Sugabelly

  • #1
Hoi,

Ik wilde graag het manchet vervangen van mijn Siemens A12-17. Nou heb ik het eerdere bericht Manchet vervangen Siemens wasmachine A12-17 hierover al gelezen, maar toch krijg ik het front niet verwijderd van mijn wasmachine. Ik heb de vuldeur verwijderd, de trekband om het rubber aan het front. Ik heb het vulbakje verwijderd en de schroeven erachter. Ook de schroef aan de zijkant van het plastic frontje heb ik verwijderd en tevens ook de twee schroeven aan de onderkant van het ijzeren front.
Het front zit echter nog heel erg vast. Als ik binnenin kijk dan zie ik een aantal plastic verbindingen tussen het metalen front en de rest van de machine. Is het de bedoeling dat ik die ook losmaak? En zo ja, hoe doe ik dat? Ik durf er niet goed aan te komen, bang dat ik ze breek.

Alvast hartelijk dank voor tips!
 

Storingsmonteur

  • #2
Pak het voorpaneel aan de onderkant vast. Druk iets omhoog en trek het vervolgens naar je toe. Dan naar beneden toe verwijderen.
 

Sugabelly

  • #3
Bedankt.

Gaat dit over het plastic paneel bovenin (achter het wasmiddelbakje en met alle knoppen)? Is het nodig om dit te verwijderen voordat ik het hele metalen front/voorkant kan verwijderen? Want zolang ik die hele metalen voorkant niet kan verwijderen kan ik die betonnen ring niet verwijderen en kan ik niet bij de laatste trekband...toch?
 

Storingsmonteur

  • #4
Sorry, ik bedoel het metalen frontpaneel. Bedienpaneel kan blijven zitten.
 

Marcel1972

  • #5
Het zeepbakje wel even verwijderen, daar zit nog een schroef waar het metalen frontpaneel mee vastzit.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu