Mijn 1e badkamerproject

Brrron

  • #1
Hallo allemaal

Ik heb woning aangeschaft met nog de originele badkamer erin uit de jaren 70. Tijd om deze geheel aan te pakken dus. Na lang stoeien met de ruimte (1,90 x 2,40, bestaande aan- en afvoeren, groot raam) en de wensen (toilet, badkamermeubel en ruime douche) ben ik tot de volgende indeling gekomen:




Om zover te komen moet er dus aardig wat gebeuren wat mij weer de nodige vragen oplevert. Ik doe normaal al het kluswerk in huis zelf maar….dit wordt mijn 1e badkamerproject dus hier nog niet echt ervaring mee.

De linker binnenmuur (WC zijde) is van beton, lekker hard dus.
De rechter binnenmuur (wastafelzijde) is een gipsmuur.
De buitenmuur met raam zijn stenen met stuclaag.

Leidingen
Alle leidingen liepen open en bloot door de hele badkamer, die moeten uit het zicht.
Deze wil ik dus grotendeels met voorzetwandjes wegwerken. Dat zijn de groene en blauwe wandjes die je ziet bij het bovenaanzicht. De groene lopen door tot het plafond, de blauwe tot ongeveer 80cm. Die 80 cm omdat ik zo niet van de gehele muur 10cm verlies en zo gelijk een mogelijkheid heb de fles shampoo en dergelijke een plaatsje te kunnen geven. Alleen een lage koker op de vloer vond ik zelf minder.

Die voorzetwanden wil ik maken van watervaste gipsplaten op wat houten latten en deze platen vervolgens betegelen. De leidingen wil ik isoleren met van die isolatie die je er zo overheen kan schuiven. Is dit zo voldoende? Of moet ik nog met andere zaken rekening houden? Wordt het erachter te nat door condens op de leidingen? Kan ik hier gewoon koperen buis met knelkoppelingen voor gebruiken of het beste solderen (ook in schuine wand in de hoek)

In de buitenmuur (met raam) wil ik de leidingen infrezen in de muur. Voor zover ik gevonden heb her en der, kan ik daar het beste geen knelkoppelingen gebruiken en de buizen voorzien van een mantel. Maar…geeft het feit dat ik in een buitenmuur zit nog problemen? Is dat te koud in de winter? Moet dat weer extra geïsoleerd worden? En het gladmaken weer van die muur, daar kom ik ook tegenstrijdige berichten over tegen. De een zegt het kan gewoon met roodband (ook in de bouwmarkten) en hier zijn er ook weer die zeggen dat je juist geen roodband moet gebruiken terwijl anderen het weer prima vinden. Als je de muur goed tegeld met de juiste lijm en voeg is dat toch waterdicht?

In het rechter voorzetwandje komen tevens ook nog CV-buizen uit. Kan ik die in de zelfde wand wegwerken als de waterleidingen of kan ik dat beter goed afschermen en in aparte compartimenten wegwerken ivm warmte afgifte van die CV buizen. Of is de reguliere buisisolatie weer voldoende?

Muurtjes voor doucheschuifwand
Deze wil ik maken van gasbetonblokken (60x25x10). Het zijn maar korte muurtjes, van max 50 breed (minder als 1 blok dus). Ook hier weer tegenstrijdige berichten. De een zegt dat je op de vloer moet maken met profiel en dan aan de zijwanden met van die muurrankertjes en dan plafond en muurzijde moet dichten met bouwschuim ipv lijmen. De ander zegt weer dat je het best direct op de vloer en muur kan lijmen omdat het maar smal muurtje is. Wat is hier weer wijsheid.

Vloer
De oude wandtegels heb ik allemaal verwijderd. De oude vloertegels wil ik laten liggen en overheen tegelen. Dat zijn van die knetterharde kleine tegeltjes van 10x10. Hoe kan ik het beste mijn afvoer netjes goed afwaterend krijgen? Er zit nu zegmaar een verlaagd vierkant in als douchehoek met een putje in één van de hoeken. Ik denk dat ik oude putje wil blijven gebruiken, ander moet ik toch die harde vloer eruit zien te krijgen. Dus, dat wordt waarschijnlijk die verlaging opvullen maar wel zorgen dat alles richting het putje loopt. Maar hoe pak ik dat aan met die schuine douchewand. Iemand ideeën hoe ik dit het beste aan kan pakken?

Zo, dit zijn dus even een paar puntjes die mij de laatste tijd even bezighouden. Ik hoop dat jullie me wat tips en trucs kunnen geven. Waar goed op te letten… wat zeker niet doen…

Ook tips voor een andere indeling zijn welkom… maar of die mogelijk zijn, uitgaande van de bestaande aan- en afvoeren…

Ron
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #2
Ik heb gewoon een simpele tekening niet zo mooi als die van jou

ik zou er voor gaan om de deur anders te openen geeft meer ruimte

ook een hoek reservoir plaatsen met een verkorte wc pot

je hebt nu een grote douche



ik zou er ook voor gaan om die vloer er uit te halen en een nieuwe douche put te plaatsen, vaak heb je als je bad kamer klaar is lekt je ouwe put op eens en dan kan je weer gaan slopen
 

Brrron

  • #3
Henk,

Bedankt voor je reactie.

Voor het uitleggen van hoe en wat voldoet een simpel tekeningetje natuutlijk prima. Met die van mij krijg je alleen een wat betere indruk hoe het er uit kan gaan zien, met kleuren e.d. Die tekening heb ik overigens gewoon met een programma gedaan zoals ze op verschillende badkamerwebsites zijn te vinden. Ik weet alleen niet of ik die link hier mag plaatsen. Het is in iedergeval een aanrader voor iedereen die een badkamer wel maken/aanpassen om even mee te spelen. Mooi in 3D en kleur. Makkelijk in gebruik en nog af te drukken ook.

nu even je opmerkingen:

De deur. Die gaat nu inderdaad naar binnen open en dat is wel beperkend met de indeling. Naar buiten laten openen levert echter ook weer problemen. Zijn metalen kozijnen en ben bang dat ik meer sloop bij het omdraaien daarvan. Ook zit die deur dan niet helemaal prettig, is een kleine ruimte waar ook nog eens een trap op uitkomt. Deur naar binnen valt op zich nog wel mee, je kan toch niets vlak voor de deuropening plaatsen.

wc: ik wil als het even kan de huidige (onder)afvoer blijven gebruiken. Ik wil wel een mooie praktische badkamer maar ben niet op zoek naar extra werk. Geef persoonlijk ook al niet de voorkeur aan een hangend toilet, ben veels te bang voor eventuele problemen in het binnenwerk. Vind de positie zoals ik hem in de tekening heb staan (is ook de huidige plek trouwens) eigen wel prima.

Douche: Ik heb aan jou positie van die doucheruimte gedacht zo. Alleen zit er in die muur dus een groot raam die dan meer dan de helf van de doucheruimte beslaat. In de hoek bij het putje is meer de hoek waar ik de douche wil plaatsen. Daar sta je nog een beetje achter een muur. En om wat ruimte daar te winnen heb ik de douchewand dus schuin geplaatst. Aan de linkerzijde begint hij met 120 cm om rechts ongeveer op 45 cm uit te komen. Hierdoor heb ik dan aan de rechterkant ook lekker de ruimte voor een wastafelkast van 80cm breed en kan de deur ver genoeg naar binnen open.

Vloer: Eigenlijk vanmiddag besloten om die er toch maar uit te gaan hakken. Heb net dan ook direct een boorhamer/beitel gekocht. Morgen dus even lekker herrieschoppen in de badkamer. En dan de leidingen in de vloer wegwerken. Ook wat betreft die afvoer moet het dan een stuk makkelijker worden. Oude put eruit en dan een lange goot erin. die dan ergens aan de zijkant denk ik plaatsen. Het afschot maken is zo denk ik een stuk makkelijker. Weet alleen nog niet waar dan. Bij de douchedeur? of beter aan één van de 2 wanden? Dus vloer laten aflopen naar de deur of naar 1 van de muren?
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #4
Je zei even de vloer open hakken het kan ook zijn dat er lood in de vloer zit en dat je de gehele afvoeren moet veranderen

Dus je moet wel goed weten waar alles komt.

Evt kan je een schuifdeur maken, dan kan je wastafel wat meer naar de deur, je douche scherm kan dan ook wat groterde.

Evt kan je de verwarming naar de andere kant installeren (leidingen door de vloer)
 

Brrron

  • #5
Huis is uit 1976...is dat nog met lood?

Voor dat putje moet de vloer daar toch open. Ik zie vanzelf wel wat ik tegenkom dan. afvoer zal toch verplaatste worden als ik zo'n drain ga nemen. Waterleiding kan ik zo ook een flink stuk afsnijden... ipv halve badkamer rond kan ik zo oversteken naar de overkant...nog geen 2 meter. Geen koofjes hoeven te maken scheeld ook weer een hoop werk en tijd.

schuifdeur had ik ook al aan gedadcht...maar zit aan de buitenzijde gelijk al met een trap, dus dat gaat daar niet lukken. Dan zou die aan de binnenzijde moeten...maar dan ben je daar al snel weer 15 cm kwijt.. Deur + behuizing waar die dan ingaat...Behuizing wel zo mooi dan... en anders moet ik dan de wc-rolhouder aan de schuifdeur maken....das ook niet handig.....en door die 15 cm extra ruimte...kom je weer in de problemen met de toiletafvoer...dan wordt die ruimte weer krap. Zo loop je dus altijd van het een in het ander...

CV leiding komt in rechterbovenhoek binnen (wel direct boven de vloer) Wil hem eigenlijk ook daar plaattsen vlakbij... is maar klein stukje leiding in de muur of vloer. Of ik laat die leiding via de andere zijde via de slaapkamer direct op de juiste plaats door de muur gaan....maar... dan heb ik daar weer een leiding :roll:

Het houdt je in iedergeval best lekker bezig... 'even' een badkamertje naar je eige zin maken :lol: Denk je de boel een beejte op de rails te hebben....verander je het hele zaakje weer ...
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #6
Waar de wc tegen aan zit is dat een koker of zo
 

Brrron

  • #7
Dat is een koker waar in iedergeval luchtafvoeren doorlopen.
Ik vermoed dat de afvoeren hier ook in uitkomen. De toiletafvoer gaat direct naar beneden en komt op de begane grond in een gangkast uit en gaat daarvandaan richting de hoofdafvoer.

De vloer is er ondertussen uit. Gisteravond gelijk een boorhammer aangeschaft. Vanmorgen weer terug naar die zaak... even nog 57 euro terugkregen ivm laagste prijsgarantie :lol: Dat was het heen en weer rijden toch wel weer waard. Ook maar gelijk een douchegebeuren aangeschaft. Regendouche met handdouche van bekend merk. Was wel een aardige aanbieding.

En vanmiddag toch ook nog even tijd gevonden om die vloer eruit te halen. Grootste gedeeltje ging toch makkelijker als dat ik eerst dacht. Alleen het diepere douchegedeelte was even werken, maar het apparaat heeft zijn werk netjes gedaan. morgen eens zoeken waar de afvoeren precies lopen en hoe ik ze wil hebben net als de leidingen. Het uithakken van de vloer biedt toch weer andere inzichten gelijk moet ik zeggen, geen spijt van het hakken dus. Die schuine douchewand wil ik nu toch nog een slagje schuiner maken zodat de douchehoek nog net even wat groter wordt.
 

Ronbouwmeester

  • #8
Betreft de schuifdeur heb je ook nog schuifdeuren voor in de wand. Ik heb er ook 2 boven zitten op de overloop. Je krijgt daardoor 1m2 extra ruimte. Ik heb ook dat ze automatisch weer kunnen sluiten , maar dat is een optie die je kan nemen.
Zie hier.

Succes
 

Brrron

  • #9
Bedankt voor je reactie Ron.

Zo'n schuifdeur is op zich ideaal natuurlijk. Geen last van openslaande deuren. Ik heb net via die link even ergens paar bekeken... ziet er erg mooi uit. Alleen die prijzen... die zijn zoals gewoonlijk een stuk minder mooi :shock:. ik vind 500+ euro voor een badkamerdeurtje dan toch wel een hoop. En dan ook nog het nodige werk natuurlijk. En schiet ik er dan zo heel veel mee op, behalve het mooie dan?

Mijn badkamer wordt toch weer een 10 cm smaller. Je moet toch een extra wand hebben waar die deur achter weg schuift.

Die 1m² extra ruimte die jij het noemt zal in de praktijk erg mee vallen. Je kan zo direct voor de deuropening toch niet direct wat neerzetten. In mijn badkameropsttelling schiet ik daar denk ik heel weinig mee op.

Maar nogmaals... het ziet er zeker wel gelikt uit zo'n netjes in de muur weggewerkte schuifdeur.


Vandaag weer wat verder geklust, heb net nwe woning en ben ook echt overal bezig. Je loopt echt weer van het een in het ander. Moet nu weer even bekijken hoe ik mijn wasmachine-groep vanuit de badkamer naar zolder krijg, daar gaat tie naartoe verhuizen. Er loopt echter niet echt wat daarnaar toe dus zal zelf leidingen moeten gaan trekken. In de badkamer loopt hij in de rechter gipsmuur nu, van beneden tot een cm of 25 onder het plafond schat ik. Maar er loopt dus niets verder omhoog. Hoe krijg ik die netjes naar boven? Op zolder staat op de zelfde positie ook een muur... das dat gaat nie zomaar lukken lijkt mij. Zal dan toch via gat in plafond moeten zeker? Maar hoe werk je die weer weg. Ik hoop hem nu weg te kunnen werken in het rechter muurtje van de douchewand. Dus een gat door het plafond op een centimeter of 7 van de muur (zo dichtbij mogelijk eigenlijk). En dan zorgen dat daar het muurtje overheen valt en zo de leiding uit het zicht is. Anders moet ik hem door die koker achter het toilet zien te krijgen...maar dan moet ik weer vanuit de meterkast naar beneden en dan via de kruipruimte richting de gangkast die onder die koker uitkomt... is ook weer een heel gedoe...
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #10
Plaats eens wat foto`s dat zegt me soms meer dan letters

een tekening maken is heel simpel maar het uitvoeren kom je op veel denk en constructie werk
 

Brrron

  • #11
Zo was tie... niet echt mijn smaak :(
Was nog in originele staat.


Het toilet met koof en wateraanvoer


De douchehoek


Dit was mijn 1e idee... maar eigenlijk al snel gekozen voor doorlaten lopen van de muurtjes in verlengde van de schuifdouchedeur, dus zonder die knik. Links wil ik nu beginnen nog vóór die oude wastafel afvoer. En rechts wel zo ongeveer tot waar dat muurtje nu loopt. Dat stuk karton rechts is mijn wastafel :D. Je zien, die deur gaat nog best een end open, ruimte genoeg voor de doorgang. Is eigenlijk al best opgeknapt zo vind ik zelf :lol:

De tegels zijn er allemaal al uit. Wil nu dus kijken hoe de afvoeren lopen. Even boven dat rechter stuk karton zie je nog een afvoer ook, die was van de wachmachine, daarboven hangt (hing ondertussen) de waschmachine schakelaar. Wil dus leidingen van links naar de wastafel laten lopen, en ook de afvoer tot onder de wastafel. En dan heb doucheputje weg... en die vervangen door een drain tegen de linkermuur. Zal daar zo nog even plaatje van zien te maken ..

Zo... plaatje is er nu ook ... dit is zoals ik het nu in mijn hoofd heb...


 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #12


je ziet een in loop douche 120x 80 of 90

misschien is dat een idee

want die schuine douche wand is maar ruimte ver slindend
 

Brrron

  • #13
Badkamer is 190 breed. Dus met een douchebak van 80 heb ik dan nog over: 190 - 80 (douchebak) - 26 (koker) = 84 cm over. Das niet echt veel om daar nog een wastafel met kast in kwijt te kunnen... met een diepte van zeg even 50cm hou je dan nog 34 cm over om te lopen/staan.... das wel erg smalletjes.

In badkamerzaak kwamen ze al met indeling zoals jij hem nu hebt maar dan de wc en douche andersom...dus wc op org plek. Maar dan heb je ook nog maar een cm of 6o over...das ook niet echt ruim. FF je kop onder de kraan zal al niet echt meevallen dan. Of de lades van de kast openen. Al met al zit dat raam behoorlijk in de weg :D beperkt me behoorlijk qua indeling. Je kan de wastafel ook niet echt verder die kant op doen want dan hangt hij weer deels voor het raam, das ook weer geen gezicht.

heb al aardig wat lopen schuiven...maar kom telkens toch weer op die schuine wand uit... heb zo naar mijn mening
- Een grote douchebak
- Lekker veel ruimte voor de wasbak

Het zal vast niet een veel gebruikte opstellingen zijn maar ik denk dat het wel lekker praktisch is zo... hoewel het raamkozijn wel even een aandachtspunt is zo....het zit toch in de douche bak nu :roll: maar hoe nat dat gaat worden? maar aan de andere kant...vroeger zat daar ook niets anders dan alleen een gordijntje denk ik.....
 

Ron321

Vaste Beantwoorder
  • #14
Ik vind het wel een gaaf idee en een mooie oplossing.
Wordt een mooi badkamertje denk ik.
 

Droid

  • #15
Ik was vrijdag al begonnen met een reactie, totdat mn pc crashte. Hier alsnog mn reactie. Over de indeling wordt al flink gediscusseerd, maar zag in de beginpost wat technische vragen.


Voorzetwanden van gips kan prima. Let wel op dat als je er iets aan op wilt hangen dat je OF precies op een stijl moet zitten, OF achterhout moet plaatsen. Verder moet je alle verticale hoeken en aansluiting gips met vloer eerst voorzien van kimband voordat je tegelt.

Gladmaken van muren niet met rotband. Rotband is een gipsproduct en zal gaan rotten. Volgens mag het in bepaalde zones wel toegepast worden, maar ik zou het niet doen. Je hebt prima materialen van bijv K...f een kalkcementmortel.

Als je ruimte laat tussen de cv en waterleiding dan kan dat prima bij elkaar in. Komen ze wel dicht bij elkaar, dan zou je ze kunnen isoleren.
 

Brrron

  • #16
Droid,

Van de meeste wandjes ben ik ondertussen al afgestapt. Zijn niet meer nodig omdat de vloer er nu uit heb en de leidingen daarin ga laten lopen. Hou er nog ééntje over, direct naast de koof achter het toilet. Dat zal maar een wandje worden van een cm of 30 schat ik... en daar komen vast geen zware zaken aan te hangen.

En dan die Rotband... Ik blijf het vaag vinden hoor. Jij zegt nu ook weer 'Rotband is een gipsproduct en zal gaan rotten' maar één van de muren is opgebouwd uit gipsblokken (Die rechtermuur). Dus dat rotten valt wel mee zou ik zelf zeggen (maar kan er naast zitten natuurlijk).

Je kan die muren toch ook waterdicht maken nog? en dan met je tegels moet het toch al helemaal waterdicht zijn? In bouwmartk zeiden ze letterlijk: 'Gewoon met Rotband doen. Je tegels maken je muur al waterdicht (wel goeie lijm gebruiken. En je kan de muur desnoods ook eerst waterdicht smeren'. Weet ff niet meer met welk merk spul dat was... Was speciale lijm voor dit soort zaken. Hij zei ook dat als je water achter je tegels krijgt, je sowieso een probleem zou hebben, ook al heb je wat anders gebruikt dan gips. Iedereen zegt weer wat anders... maar zo zal ook iedereen zijn eigen ideeën en/of ervaringen ermee hebben. Maar... wat is wijsheid :?. Werken met kalkcementmortel is dat lastig? Is dat die zelfde 'troep' als dat er juis op die muur zat? Dat je een tegeltje erafslaat inclusief 4 cm zanderige muur? Heb in het hele huis een berg slechte holle en gescheurde stuklagen weg moet halen door die zanderige spul dat losliet :cry:.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #17
In die bouwmarkt mogen ze weer terug naar school. Een badkamer is een vochtige omgeving, dus alle materialen moeten er tegen kunnen. De bedoeling is degelijk te bouwen, en daar hoort nou eenmaal bij dat achterliggende constructies ook aangepast moeten worden.

Standaard gipsblokken, standaard gipsplaten en en roodband e.d. hoort dus niet in een badkamer thuis. Er zijn genoeg materialen die daar wel geschikt voor zijn.
 

Brrron

  • #18
Vandaag even contact op genomen met de ...band leverancier en daar eens gevraagd hoe en wat met gips in de badkamer. Had binnen 1,5 uur al netjes een emailtje terug. Op zijn aanraden even telefonisch contact opgenomen met betreffende persoon. Vriendelijke persoon die lekker de tijd nam.

Voor tegelwerk was het van belang een pleisterlaag van 10mm te hebben. Rotband is volgens hem meer voor andere toepassingen en zou er beter gewerkt kunnen worden met MP 75 of Goldband. Het is echter wel met Rotband te doen (is zelfs alleen wat duurder), maar wel die 10mm aanhouden.

Verder een tijdje gehad over gips in de badkamer. Niet te horen gekregen dat ik dat niet moet doen. Stuklaag met coating waterdicht maken en dan aftegelen met goeie waterdichte lijm en natuurlijk ook waterdichte voegenspul. Zou dus allemaal geen probleem moeten zijn.

En dat klinkt mij zelf eigenlijk ook best logisch zo. Ook deze persoon zei weer... als je tegelwerk zelf lekt... dan heb je met andere materialen ook een probleem.

Ook gelijk gevraagd naar de verschillende soorten Rotband. Ik had deze week ipv een 20Kg zak van bouwmarkt A er eentje van bouwmarkt B. Deze zag er qua kleur veeeeeeeel witter uit. Dus direct gevraagd wat het verschil is. Komt dus uit 2 verschillende fabrieken, de een uit Duitsland, de ander uit België. De eigenschappen zijn beide gelijk, alleen een verschil in grondstoffen. De duitste kalk is wat donkerder. Qua verwerking zou er niet echt verschil in moeten zitten. Volgens hem gebruiken de profi-klussers eigenlijk altijd al die belgische witte... die ook bij de wat betere bouwzaken geleverd wordt. De huis tuin en keuken bouwzaken leveren die duitste variant vaak. Maar... of tie nou wit of wat grijziger is... het is Rotband en heeft dezelfde eigenschappen.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #19
Ik vind het erg creatief.
Maar ik vind of denk ook dat je te weinig radiator kan plaatsen.
Kan je die schuine wand nog iets verder of volledig in de hoek plaatsen.
Daarmee krijg je ook iets meer armslag aan de wastafel.
Midden toilet tot de wand 35 cm is ook nou ja het gaat net maar ik denk als je daar zit dat je een gevoel krijgt van toch wat krap in zo'n mooie badkamer.
Ik vraag me ook af als je de douche kop uit het plafond kan laten komen of je plek niet prettiger wordt om te douchen.
Kan je met dat programma er geen mens in projecteren. :wink:
 

Brrron

  • #20
Wgb,

wat betreft die radiator. In oude woning heb ik in het begin de radiator al direct eruitgehaald. Scheelde me indertijd 10 meter dubbele leiding dwars door een van de slaapkamers. En dat voor een kleine radiator die er zat. De leidingen gaven meer warmte af als de radiator zelf :lol:. Ik heb er nooit spijt van gehad, doe nu al 17 jaar zonder radiator in de badkamer en dat bevalt prima. Echter... die oude badkamer is volleding ingebouwd tussen slaapkamers en ook boven en onder zitten woonlagen. Kan al niet echt kou komen zo.
Voor nieuwe badkamer is het wel verstandig denk ik. Badkamer met een buitenmuur en dan ook nog een flink raam van iets van 150x100 cm. Dat zal vast wel wat frisser zijn. Maar een mooie designradiator van zeg ergens 30 breed en 180 hoog moet toch wel voldoende warmte geven? (ben zelf vrij warm persoon, mijn standaard thermostaatinstelling is 19 graden, ook in de winter :!:) Veel verder die hoek in zie ik niet zo zitten, dan komt dat schuine muurtje zo dicht bij het raam, staat ook weer niet mooi.

Toilet heb ik nu ingepland op de originele plaats. Is qua ruimte best te doen moet ik zeggen, aan zijkant niet al te ruim maar meer beenruimte dan in menig vliegtuig stoel :P. De relax-wc met tijdschriftenstandaard maak ik dan wel beneden, die moet ook nog op de schop, heeft diezelfde mooie tegeltjes nog. Zelf vind ik een 2e toilet al niet zo nodig in de badkamer... maar de jonge dames moeten nu ook altijd al beide tegelijk...dus... toch maar dat 2e toilet, scheelt hoop geruzie smorgens.

En wat die mensjes betreft... ik ga aan de slag :mrgreen:

Douchekop in plafond is natuurlijk erg mooi, maar plafond is slechts 235 hoog zo ongeveer, kan het plafond niet echt laten zakken, ben ook niet een van de kleinsten. En het geeft weer het nodige extra werk dan natuurlijk. Heb dit weekend trouwens mijn douche al gekocht. Hoge glijstang met douchethermostaat en 1 vaste douchekop en 1 te verschuiven handdouchekop.

 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu