Border maken / betontegels lijmen

Pvdschoot

  • #1
Ik wil in mijn tuin een 2-tal borders maken. (zie foto hoe ze eruit moeten komen te zien) Nu lag heel mijn tuin vol met betontegels van 60x60cm. Deze heb ik nog steeds en wilde deze tegels voor de borders gebruiken. Om ze plat weg te leggen en dan op te stappelen tot een hoogte van 50cm heb ik echter te weinig tegels. Maar heb er inmiddels een oplossing voor bedacht:

In eerste instantie wilde ik 1 tegel rechtop en stevig in de grond zetten en ze dan wit maken, maar dan moet ik ze al snel 30cm ingraven en dan wordt de border te laag en bovendien veel te smal. Ik wil nu steeds 4 tegels aan elkaar lijmen. Ik graaf op ongeveer 10cm onder het maaiveld een strook af hierin leg ik plat een rij tegels weg als een soort fundering voor de border. Op deze tegels zet ik rechtop de 4-aan-elkaar-gelijmde betontegels weg. Deze kan ik eventueel ook nog verlijmen als ik ze wegzet op de vlakke onderliggende tegel. Dan zit ik alleen nog met het feit hoe ik alles verlijm en mooi glad en strak krijg, hiervoor zijn een aantal oplossingen. Ik kan de tegels met cement met elkaar verbinden, maar er zal hoogst waarschijnlijk vocht bij kunnen komen en gaat in de toekomst problemen geven.

Ik zou dus graag wat advies voor oplossignen/producten krijgen van jullie hoe ik de tegels het beste kan verlijmen en hoe ik alles mooi strak glad kan krijgen om het daarna te schilderen. Buiten stucen is voor mij geen optie!

Zo moeten de borders eruit komen te zien:

 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu