Glad afwerken gipsplaten

Catr

  • #1
Hallo allemaal :D
Ik heb even een vraag. Ben op zolder bezig om 2 kamers te maken. Mijn scheidingswand is van gipsplaten 12,5mm. Nu wil ik er glasvezelbehang op plakken. Hoe krijg ik de wanden het beste glad afgewerkt? ik heb wit band (ongeveer 50 mm) meegekregen om op de naden en over de schroefgaten heen te plakken. Ook heb ik een zak gips meegekregen van Knauf. Moet ik nu eerst band opplakken en dan gips erover en gladstrijken of andersom??De gipsplaten zijn met rechte kant. :?:
Moet ik daarnaast zodra de gipsplaten glad zijn afgewerkt de muren insmeren met iets voordat ik het glasvezelbehang ertegen kan plakken??
Bedankt voor de reacties!
 

BeeTeeWee

  • #2
Als het goed is, liggen de naden iets verdiept, door de afgeschuinde zijkanten van de gipsplaat. In die naad kun je je stucgaas / gaasband kwijt en daaroverheen smeer je die zak Knauf. Ook over de schroefgaten in het midden van de platen, trouwens.

Bij glasvlieslijm hoef je gipsplaten niet voor te strijken, die lijm hecht wel. In tegenstelling tot normaal behang lijm je bij glasvlies de muren in, waarna je de droge rol glasvlies tegen de ingelijmde muur plakt.
 

Catr

  • #3
Ja dat van die afgeschuinde zij kanten klopt inderdaad.

Helemaal duidelijk voor de rest. Bedankt voor je reactie.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu