Buitenmuren waterdicht maken

Taas

  • #1
Goedemiddag,

Ik heb het idee dat mijn buitenmuren vanaf de fundering water doorlaten richting de kruipruimte onder mijn houten vloer. De houten vloer en balken hebben er niet echt last van (aangezien ik thermo chips etc heb gebruikt), maar aan de voorkant van mijn huis (binnen) hangt een vervelende geur die vooral aanwezig is na regenval. In de zomer, bij warm zomerweer heb ik daar geen last van.

Verder heb ik onlangs een nieuw riool laten aanleggen. Wat bleek nu, de aansluiting van het oude riool op mijn huis was nooit dichtgestopt (ontdekt na rookdetectie; ze hebben zelfs de nutsvoorzieningen in deze oude pijp gelegd). Dat is nu dichtgemetseld, maar eerlijk gezegd heb ik nog steeds het idee dat er rioolresten/-water via het regenwater door mijn buitenmuren heen sijpelen. Als ik in de winter de verwarming aanzet, komt er een stevige rioollucht omhoog binnen (vooral op de plek waar de oude rioolaansluiting zat).

Zou het bovenstaande inderdaad mogelijk kunnen zijn of zit ik er compleet naast? Hoe kan ik de muren het best waterdicht maken? Wat zijn de voor- en nadelen hiervan?

Ik hoor 't graag!

Dank en groeten,
Taas
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
Als het goed is kan rioolwater-en lucht nooit buiten de buis komen. De aansluitingen moeten volledig dicht zijn op de riool ontluchting na.
Lijkt mij dat je het riool nog eens goed moet nalopen.
 

EGeen

  • #3
Gevelimpregneer maakt de muren vocht/waterdicht. Nadeel is dat hierdoor minder ventilatie komt in de muren. Veelal wordt dit het meeste gebruikt bij enkelsteens muren.

Wellicht ook goed idee om de vervuilde grond te spoelen/schoonmaken/weghalen. En natuurlijk eerst het probleem aanpakken, dat wil zeggen: Lek dichten!
 

Taas

  • #4
Dank voor jullie reactie. Ik heb optrekkend vocht vanuit mijn fundering. Ik heb daar een oplossing voor gevonden door het product van Murprotec te gebruiken. Werkt echt super. Is dit optrekkend vocht een reden om de gevel niet te impregneren omdat je het vocht dan wellicht helemaal opsluit (ook al zorgt het Murprotec product ervoor dat 't in de kruipruimte blijft)?

Kan ik de gevel impregneren en bij toenemende klachten het impregneerspul er weer afhalen? Of is dat lastig?

Dank en groeten,
Taas
 

EGeen

  • #5
Murprotect heeft meerdere producten heb ik net opgezocht, dus zou zo niet weten wat u precies heeft gebruikt/gaat gebruiken. Waarschijnlijk is het net zoiets als een gevelimpregneer.

Impregnant trekt in de muur en kan er niet meer af worden gehaald. Veel soorten zijn zelfs de eerste tien jaar niet meer over te schilderen.

Vochtproblemen en wat u heeft via riool zijn lastige zaken. Om een goed advies te geven zou ik een prof inschakelen. Luchtcirculatie moet wel blijven in de kruipruimte etc, dit om verrotting tegen te gaan.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu