Kan ik een deur 20 cm inkorten? mdf hout deur

Linda26

  • #1
Hallo allemaal!

eens moet de eerste keer zijn toch?
Wij gaan een wandje maken op zolder. houten frame met isolatie en gipsplaten! Nu zijn we op zoek naar een deur. Dit is vrij lastig aangezien alle deuren te hoog zijn!

Nu op marktplaats heb ik een super leuke deur gezien. Hier heb ik 2 vragen over.

- Kan ik een deur 20 cm inkorten?
- welke binnendeur heb ik nodig? ik heb een leuke MDF hout deur gezien. kan dit gewoon geplaats worden? in een gipswandje? of is dit te zwaar? ik weet dat een board deur lichter is (maar minder mooi en in mijn geval duurder)

Ik hoop dat jullie advies hebben!!

bedankt!

groet linda
 

Rob smeets

  • #2
Als je het wandje stevig genoeg maakt - en met kepers moet dat zeker lukken- kun je er een normale binnendeur in monteren. Een deur inkorten kan ook. Meestal aan de bovenkant zodat het slotgat op de goede hoogte blijft. Bij een boarddeur lijm je een nieuwe lat in de deur.
Het wordt pas een probleem wanneer een deur panelen heeft want dan zaag je de dorpel weg. Of je moet heel handig zijn en de (boven)dorpel terugplaatsen als je het paneel precies genoeg hebt ingekort. Bij sommige deuren worden de panelen los meegeleverd zodat je ook nog voor glas kunt kiezen. Let wel op dat wanneer je de sparing maakt voor het deurkozijn dat je op een standaard deurbreedte uitkomt, anders zit je daar ook nog eens mee.
 

Linda26

  • #3
Hallo Rob

Bedankt voor je reactie. Het is de cando maastricht deur. Bij de beschrijving staat inclusief voorgemonteerde panelen. De deur is dus niet glad maar er zit een werkje/sierrand in.

Gaat dan niet lukken he?

gr linda
 

Rob smeets

  • #4
Hallo Linda,
Ik heb die deur net even bekeken maar als er een werkje in het paneel zit dan wordt het wel heel lastig. Misschien is zo'n soort deur ook met een vlak paneel te krijgen.
Dat paneel idee zou je ook zelf kunnen maken door op een vlakke deur iets van lijsten te lijmen. Misschien een alternatief?
groet, Rob.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu