Isolatie plat dak dakbeschot doorgezakt

Chrisd1

  • #1
Heb een huis uit 1961, 5 cm halmplaat en wilde toevallig al in de komende weken een nieuwe toplaag laten aanbrengen (huidige is 25 jaar oud); wil dus eerst extra isolatie laten aanbrengen.
Wat voor isolatie??
Bij mij heeft er grind op de halmplaat gelegen en daarom is het doorgezakt, waarmee de ondergrond voor de nieuwe isolatie ongelijk is; b.v. eerst een planken vloer op het bestaande dak leggen??
Mijn huis is vrijstaand, zodat in mijn geval de dakrand kan worden verhoogd.
 

Jandeloodgieter

  • #2
Als je dakbeschot is doorgezakt raad ik je maar 1 ding aan. En dat is nieuw dakbeschot. Anders is het toch zonde van je geld. Gewoon al het grind er af, dakbedekking er af en de halmplaten weg. Dan kijk je tegen de balken aan en begin je gewoon helemaal opnieuw. Nieuw dakbeschot, pak hiervoor underlayment ofzo. Dat is wel het besten. Leg hierop een dampwerende laag (plastick laag), en dan de isolatie. Je kan hier een PIR isolatie voor pakken met aan 2 kanten een glimmende kant, deze isoleerd het best. En deze schroef je vast. Dan ga je je nieuwe dak maken met alle toeterst en bellen. Dan heb je een goed dak, anders kan je er net zo goed niks aan doen vind ik.
 

Chrisd1

  • #3
Hallo Jan,
Dit lijkt idd het beste.
Mijn halmplaat is overigens niet doorgezakt, maar ingezakt door het grind, dat we er 25 jaar geleden afgehaald hebben; de platen liggen direkt op de balklaag.
Heb er al met met dakdekker over gesproken; die bleek nog op zijn vakantieadres en komt dit weekend langs; kom er dan op terug,
Bedankt voor je reaktie,
mvg, chrisd
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu