Plafond recht maken

Tomtom9

  • #1
Dag,

het plafond van de bijkeuken is niet helemaal horizontaal; het platdak is destijds netjes met afschot gemaakt, maar bij het plaatsen van tengels en gipsplaten aan onderzijde is men vergeten het horizontaal te maken.

optie 1: alle gipsplaat eraf en tengels horizontaal maken, vervolgens opnieuw gipsplaat en stucen.

optie2: extra laag stuc aanbrengen zodat het recht wordt.

Plafond is netjes en nog prima, dus op zich zonde om het te slopen, weet alleen niet hoeveel je goed kunt maken met extra stuc-laag.

Het verschil is ongeveer 2,2 cm over een breedte van 2 meter.

ik hoor graag
 

Droid

  • #2
Met stuccen heb je meer kans op oneffenheden, ik zou het gips eraf halen en het rachelwerk uitvlakken. Gipsplaat er voor en opnieuw afwerken.
 

Tomtom9

  • #3
Ok duidelijk en begrijpelijk.

Maakt het voor de stevigheid nog iets uit, want twijfel nog of ik plafond wel wil vervangen, maar moet in ieder geval wel stevig zijn.
 

Destukadoor

  • #4
Raggelwerk even netjes maken, want 2 CM dik smeren gaat niet op een plafond of je moet het eerst nog gaan vertinne etc! en er komt ook nog eens n aardig gewicht bij kijken.

Zelf stukadoren is raad ik je zeer sterk af! niet omdat wij stukadoors alleen maar geld willen verdienen, maar je hebt daar ten eerste niet alle gereedschappe voor. wil je dat kopen dan ben je al 500/600 euro kwijt

en een plafond hebje gewoon ervaring voor nodig;)
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu