Kolkend geluid na doorspoelen

Zwjanehals

  • #1
Beste mensen,

Na wat gegooled te hebben, stel ik toch maar even de vraag omdat ik geen eenduidig antwoord kan vinden.

Sinds een paar dagen als we beneden de WC doortrekken, wordt de hele wc 'leeggetrokken', en vult deze zich weer langzaam, met een kolkend geluid als gevolg. Het waterniveau staat uiteindelijk echter wat lager als op de bovenverdieping.

Helaas hebben we na een hele grote verbouwing al wat mankementen meegemaakt, en heb ik er een beetje genoeg van. Ik hoop toch niet dat er dalijk tegels van de muur moeten om bij de stortbak oid te kijken...

Waar moet ik nu naar gaan kijken, of maar meteen de loodgieter / ontstoppingsfirma bellen ? Ik meen dat ik soms ook wat rioollucht bij de spoelbakken van de keuken ruik...
 

Polderboer

  • #2
Dat lijkt toch sterk op een verstopping.
 

Xr8

  • #3
Is de riolering ook aangepast? Zoja, zit er een deugdelijke ontspanningsleiding op. Dit is een open verbinding met buiten. Dit is zeker nodig voor een goed werkende riolering.

Succes.
 

Polderboer

  • #4
Dat zou ook nog kunnen inderdaad, geen goede ontluchting
 

Zwjanehals

  • #5
Xr8 schreef:
Is de riolering ook aangepast? Zoja, zit er een deugdelijke ontspanningsleiding op. Dit is een open verbinding met buiten. Dit is zeker nodig voor een goed werkende riolering.

Succes.
Die is deels onder in de kruipruimte vervangen. Waar moet ik dan naar kijken ? En bij de WC op de verdieping speelt dit niet, dus ik neem aan dat de riool dan toch functioneert.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #6
Het lijkt er meer op dat er een leiding verzakt is onder de vloer misschien een beugel geknapt.

Maak even een foto onder de vloer om te laten zien wat er veranderd is misschien is dat niet goed gebeurd.

Weet je nog hoe die nieuwe wc is aan gesloten bv op de ontspannings leiding en loopt die leiding ook verder door naar boven.

Maak evt een tekening via (paint) hoe het zit.

Succes
 

Zwjanehals

  • #7
Ik zal morgen eens onder in de kruipruimte kijken of een leiding verzakt is. Of er een ontspanningsleiding naar boven toe gaat weet ik niet. Hoe herken ik zo'n leiding als ik op de zolder sta?

BTW: vandaag nog een paar keer beneden doorgetrokken, en nu doet hij weer normaal. Ook het waterpeil is normaal. Het is dus niet structureel, zo blijkt nu.... :?
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #8
Als leiding wat tegen loopt dan hoopt het closet papier en rommel op in je riool dus beginnende verstopping tot dat de leiding begint te lopen en je wc pot leeg zuigt
Dan is de prop rommel weer weg en begint het weer van voren

dat is een leiding die van het riool in een schoorsteen of dak gaat

Het kan een zinken pijp zijn, en pvc 50-125
 

Zwjanehals

  • #9
Hmmm, de WC blijft het nu normaal doen.

Ik ga morgen toch even in de kruipruimte kijken. Wilde ik vandaag doen, maar ik moest eerst gras maaien van de vrouw.....Welliccht zie ik nog iets raars in de kruipruimte; zoals de beschreven loshangende buis of een lekkage.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #10
We zien het vanzelf op het forum

Succes
 

Zwjanehals

  • #11
Ik ban vandaag in de kruipruimte geweest en heb het volgende gezien:

- de afvoer van de toilet beneden gaat direct in de rioolafvoer. Hier is geen lekkege te zien, de afstand is ook maar ongeveer 1 meter

- in het midden van het huis (door een oude muurkast) komt een 110 omlaag waarop de afvoer van de WC boven (110), het bad (75), de douche (75) en de wasbak (50) zitten. Geen lekkages te zien. Via een lange 110 (deze hangt niet, maar rust op betonblokken) komt ook deze uit op het riool, op een aansluiting net naast de beneden WC

- Ik zie géén ontluchtingspijp oid.

PS: De beneden WC blijft het nu normaal doen.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #12
Dan is de klacht zeker over

Net wat al eerder is gezegt het kan een gewezen verstopping wezen die weer is op gelost

Jammer dat je geen foto hebt kunnen maken, letters zegt mij niet zoveel maar een plaatje wel
 

Zwjanehals

  • #13
Het is een beetje lastig om daar een foto te maken. Je kunt er amper je kont keren...Kan het wel proberen als jij daar wat aan hebt.

Maar er is dus geen ontluchtingspijp te zien. Moet ik hier nog een loodgieter voor laten komen, of eventueel zo'n binnenbeluchter? Ik wil sowieso nog de kruipruimte ontluchten door voor en achter een pijpje door de fundering in de tuin laten uitkomen. Zodoende ontstaat er trek. Wellicht is er dan iets te combineren?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu