Marmoleum verwijderen van trap

Martijn3000

  • #1
Hallo allemaal,

Over enige weken ontvangen wij de sleutel van ons nieuwe huis en staat in ieder geval een uitdaging te wachten. Op de trap van de begane grond naar de eerste verdieping hebben de huidige bewoners marmoleum op de traptreden aangebracht. Nou zijn wij niet zo'n fan van dit materiaal dus is het de bedoeling dat dit er af gaat.

Mijn vraag is of er nog tips zijn voor het verwijderen van marmoleum van een houten (vuren) trap? Wat is de beste manier om dit er af te halen? Hoe verwijder je de lijmresten? Krijg je het hout nog goed?

Een alternatief is om een nieuwe trap er in te zetten maar dat is wat ingrijpender.

Ik hoor graag jullie goede ideeën en suggesties.

Alvast bedankt
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Het marmoleum er af steken met een scherp plamuurmes o.i.d.
Met de lijm kan het wat moeilijker gaan, er zijn soorten die oplosbaar zijn in water, leg een natte lap op de lijm en laat die een paar uur liggen, als de lijm wateroplosbaar is kunt u dat er zo afschrapen met een plamuurmes.

Anders wordt het schuren met heel grof schuurpapier en/of schrapen met een schraapstaal.
 

Mn22

Vaste beantwoorder
  • #3
Je kunt de trap ook opnieuw bekleden met tapijt. Als de toplaag van het marmoleum kapot geschuurd is, kan het tapijt er gewoon op verlijmd worden. Dat scheelt je dan veel werk.

Als je de trap wilt schilderen zal het veel werk worden om het marmoleum te verwijderen en vervolgens de trap strak te schuren en te plamuren. Daar komt bij dat een geschilderde vuren trap altijd kwetsbaar is voor beschadigingen.

Succes
 

Martijn3000

  • #4
Bedankt voor de tips van iedereen. Topic kan gesloten worden.

Groeten,

Martijn
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu