Radiator blijft warm. Kraan vervangen?

Hans12581

  • #1
Hallo,

Ik heb een aantal radiatoren in huis met daarop keurig een knop om de temperatuur te regelen. Eén radiator was echter van begin af aan dichtgedraaid, en hier zat geen kraan op (zie foto). Aangezien ik in een redelijk warm huis woon vond ik dit prima en heb ik dit zo gelaten.

Sinds een tijdje is deze radiator echter 'spontaan' warm geworden, en sindsdien blijft hij op temperatuur. Met de zomer op komst wil ik 'm weer goed afsluiten. En het liefst zet ik er direct een goede regelaar op.

Heeft iemand een idee wat er aan de hand kan zijn? En hoe ik het zelf kan verhelpen?

Alvast bedankt voor de hulp!
Hans

 

W en d

  • #2
Je zou de kraan nu dicht kunnen draaien met behulp van een bahco.

er zijn universele radiator knoppen in de handel,die je op de kraan kan monteren mits het oude schroefje niet afgebroken in de kraan zit.
 

Neesje

Specialist Verwarming
  • #3
Dit zijn kranen van het merk TKM en het is een kraan voor een éénpijpssysteem.
Als je de kraan al dichtdraaid met een bahco draai dan niet te hard want er zit een messing asje in met kleine vertandingen die je heel snel kapot draait.
In de kraan zit een schuifje die je met dit asje bedient, als er 1 tandje van het asje afgebroken is krijg je hem al niet meer dicht.
Ook is het zo dat als de kraan lange tijd niet is gebruikt het binnenwerkje vaak vastzit en moeilijk gangbaar is te maken.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu