Nieuw onderwerp Reageren Ga naar pagina   Volgende
Gouranga


Geregistreerd op
21-3-2010
Berichten: 60
03 April 2010, 20:28   Modem aansluiten, waar?
Hoi internet klusser,

Ik wil mijn internetmodem aansluiten.
Nu heb ik in de woonkamer een uitgang voor tv / radio.
Het lijkt mij het meest logisch dat ik een driepunts splitter plaats op die plek (tv, internet, radio) en dat ik hier dan het modem op aansluit.
Is het mogelijk dat ik het modem hierop aansluit?

Of moet ik het perse via de meterkast doen?
Ik weet dat ik hiermee de optimaalste snelheid kan krijgen, maar ik doe dit liever niet omdat het mij lastig lijkt. Dan zou ik een gat door de muur moeten boren, het modem op een accespointer o.i.d. aansluiten en dan draadloos naar de woonkamer.
Of is het ook gemakkelijk om via de leiding van de telefoonlijn (die ik niet meer gebruik) de internetkabel te trekken dmv een trekveer o.i.d.Question
(modem dus in meterkast, lange kabel door trekken naar de woonkamer via de leiding die hier al ligt).

Groetjes
Klusidee
Henk253
Vaste Beantwoorder

Geregistreerd op
20-1-2007
Berichten: 9435

groningen
03 April 2010, 20:54  
Ik heb ook gewoon op me tv/radio aan sluiting wij hebben geen aan sluiting in de meter kast.

Maar het beste is zo dicht mogelijk bij de aan sluitpunt van de aan bieder, dus bij je in de meterkast
Gouranga


Geregistreerd op
21-3-2010
Berichten: 60
03 April 2010, 21:23  
Heb inderdaad vernomen dat bij de meterkast het meest efficent is, maar fijn om te weten dat het ook via tv/radio uitgang kan.
Is het lastig om dmv een trekveer door de leiding van de telefoonlijn een internetkabel te trekken.

Dus het modem ophangen in de meterkast, dan een kabel trekken door de leiding naar de uitgang van de telefoon en hier het draadloos router aansluiten?
Iemand tips hoe ik dit het beste kan doen? Heb nog nooit met een trekveer gewerkt.
Henk253
Vaste Beantwoorder

Geregistreerd op
20-1-2007
Berichten: 9435

groningen
03 April 2010, 21:34  
Zie evt deze topic dradentrekken
The headhunter
Specialist Elektra

Geregistreerd op
9-7-2005
Berichten: 12541

groningen
03 April 2010, 22:04  
Waarom ga je een draadloze router dan niet in de meterkast zetten?

Een Cat5e bij een telefoon langs moet wel willen.
Boertje125
Vaste Beantwoorder

Geregistreerd op
11-7-2007
Berichten: 1424
05 April 2010, 10:29  
Als de aansluing via de meterkast je huis binnen komt is dit de beste plek.

Bij de wat oudere huizen waar de kabel tv later is aangesloten
komt de aansluiting vaak rechtstreeks uit de straat zonder eerst naar de meterkast te geen
Lichtpunt
Specialist Elektra

Geregistreerd op
5-7-2009
Berichten: 1785

Amsterdam
05 April 2010, 11:45  
Bij mij heb ik al die rommel in mijn meterkast, dat hoef ik echt niet elke dag te zien. Het installeren hiervan is een eenmalige actie, voor de rest kom je daar niet meer aan.
Gouranga


Geregistreerd op
21-3-2010
Berichten: 60
05 April 2010, 16:12  
Ik zou opzich ook graag alles (modem, en draadloos router) in de meterkast wegwerken. Maar ben echter bang dat ik daardoor een slecht ontvangst ga krijgen.
De deur van de meterkast zit niet in de gang bv, maar die gaat naar buiten open in de achtertuin(plaats besparing).

Dat betekend dus dat de afstand tussen meterkast en de plaats waar de pc komt ver is, dan spreek ik over een meter of 10 a 12.
Daarbij twijfel ik of het signaal goed door al die muren heen kan komen?
(weet niet of het gewapend beton is, binnenmuur / steunmuren)
Klusidee
Lichtpunt
Specialist Elektra

Geregistreerd op
5-7-2009
Berichten: 1785

Amsterdam
06 April 2010, 13:35  
Heb je het al geprobeerd?
Gouranga


Geregistreerd op
21-3-2010
Berichten: 60
06 April 2010, 17:39  
Ja geprobeerd, toen was het singaal te zwak om mee te werken. Denk door de vele muren
Mathijs80


Geregistreerd op
8-7-2007
Berichten: 42
06 April 2010, 21:59  
Lijkt mij dat de meeste modems wel 10 a 12 meter moeten kunnen overbruggen, ik kan met de laptop bij de achterbuurman gaan zitten en dan heb ik nog bereik (45%) en dit doe ik op mixed b/g netwerk.

Hoe veel ontvangst geeft je pc aan bij die 10 a 12 meter?
Black Knight


Geregistreerd op
12-2-2007
Berichten: 541

Heers
06 April 2010, 23:06  
De muren houden het signaal zeker tegen. Heb er zelf ervaring mee.

Buiten kan ik makkelijk een groot stuk van huis weg met nog steeds een goed bereik (g netwerk, 2 laptops).
Als ik echter in de keuken ga zitten (ongeveer 10 meter afstand, 3 muren en een plafond) is het signaal zwak. Bij familie heb ik hetzelfde fenomeen (bij buren in de tuin goed signaal, en op 1e verdieping andere kant van het huis een zeer zwak signaal). Naar het schijnt houden vooral gewapende betonmuren/vloeren signaal tegen.

Vaste computers (desktops) sluit ik nog steeds bij voorkeur aan met een utp netwerkkabeltje...
The headhunter
Specialist Elektra

Geregistreerd op
9-7-2005
Berichten: 12541

groningen
06 April 2010, 23:15  
Met een kleine Homeplug uitbreiding kan je simpel via 230v een netwerk uitbreiden, zonder extra UTP te trekken.
Gouranga


Geregistreerd op
21-3-2010
Berichten: 60
07 April 2010, 11:12  
Als ik nu een accespointer binnenshuis zet, is het bereik dan een stuk beter?
Gouranga


Geregistreerd op
21-3-2010
Berichten: 60
10 April 2010, 16:09  
Bedankt allemaal. Gelukt op de makkelijkste manier.
In de meterkast alles, perfect bereik
Naar boven
Nieuw onderwerp Reageren Pagina 1 van 2 Ga naar pagina   Volgende

Gerelateerd aan: Modem aansluiten, waar?
Onderwerp Forum Reacties Laatste Bericht
Dit onderwerp is gesloten. Het plaatsen of bewerken van berichten is niet mogelijk Van waar die eer Ik kan geen geschikte rubriek vinden 7 13 December 2010, 10:11
Dit onderwerp is gesloten. Het plaatsen of bewerken van berichten is niet mogelijk Hydrofoor : hoe, wie, wat en waar!? Ik kan geen geschikte rubriek vinden 9 29 September 2009, 17:01
Geen nieuwe berichten Aanschaf compressor, waar op te letten? Ik kan geen geschikte rubriek vinden 12 31 Augustus 2011, 00:05
Geen nieuwe berichten Waar koop je balkdagers die er netjes uitzien Ik kan geen geschikte rubriek vinden 11 29 Februari 2012, 11:33
Geen nieuwe berichten Muurladder: waar kan ik deze treden vinden? Ik kan geen geschikte rubriek vinden 4 23 Oktober 2013, 16:40
Dit onderwerp is gesloten. Het plaatsen of bewerken van berichten is niet mogelijk Waar site met draag-constructie berekening? Ik kan geen geschikte rubriek vinden 1 10 Oktober 2007, 01:32