Miele novotronic sticker jaartal

Fillemon

  • #1
Dag mensen,

hoe kan je zien hoe oud een miele novotronic is ?
ik heb nergens een sticker of zo gevonden tis een w831

dankjewel
 

Rusako

  • #2
Binnen kant van het voor paneel.zit een beschrijving of op het modul kijken,staat wel een jaar tal.
 

Fillemon

  • #3
Dat wil dan zeggen dat ik het moet openvijzen ?

nog een vraagje,
dit is mijn eerste miele, en ik kom er niet uit hoe dat ding echt werkt. er staat namelijk geen startknop op; als de machine aanstaat en de deur is dicht: je begint te draaien aan de instelknop en de machine lockt direct op een bepaald programma denk ik, en niet altijd datgene wat ik wil.

wat wel werkt is, de machine na het wassen op einde zetten, dan de was eruit, nieuwe lading erin, de instelknop op het gepaste programma en dan pas de deur dichtdoen. de machine begint onmiddellijk met het programma dan.

klopt mijn bevinding ?

merci
 

Rusako

  • #4
Als je hem aanzet,knop op een programma zet zal hij meteen beginnen,klopt.!! En wat betreft het jaartal,even voor paneel los schroeven,maar wat maakt het uit als hij toch goed doet!
 

Fillemon

  • #5
Wel ik heb een tweedehandse gekocht, en die zou 5 jaar zijn, maar er zit roest op de machine, (dus 5 jaar lijkt me voorbarig)

ook zit er een nieuwe rubber op aan de deur (manchette denk ik)
en een nieuwe motor, als die machine echt maar 5 jaar is dan zijn dat geen goede punten voor miele
 

Rusako

  • #6
Nou,5jaar lijkt me sterk ik denk zelf ongeveer 12jaar maar ik kan het mis hebben en kwa roest als hij voor die tijd op een vochtige plaats heeft gestaan zal het kunnen.voor de rest goede machines!!!
 

Fillemon

  • #7
Mmhhh, dat ziet er naar uit dat ik opgelicht ben, damn;

heb even op de binnendeur gekeken, en daar staat op dat het 1400 toeren is, terwijl ik er maar 1300 kan kiezen bij de knop voor het toerental.

Ik heb even gezocht wanneer de laatste w831 is geproduceerd maar het niets gevonden. Als je 12 jaar zegt, dan veronderstel ik dat dat de laatste datum is dat ze nog geproduceerd zijn ?

Als ik de voorkant wil loshalen, moet ik drie vijzen losdraaien en drie rond het bakje. IS dat een moeilijke klus, want misschien raakt de rubber rond de deur er dan moeilijk over of zo? of is dit echt een makkelijke klus, dan draai ik het snel even open.

ik heb gewoon schrik dat binnenkort een of ander onderdeel het laat afweten en ik dan super dure reparaties tegemoet ga, die ik niet voorzien had met een 5 jaar oude machine
merci
 

Fillemon

  • #8
Ik heb de bovenkant van de wasmachine even opgegevezen en zie daar een datum op het plastic deksel staan langs de binnenkant; is dat de datum dat dit onderdeel gemaakt is of is dit de datum dat de machine geassembleerd is, i donno, maar het gaat een heel eind terug, namelijk tot 1994; dat wil dus zeggen dat de machine 16 jaar zou zijn. als dat het geval zal ik de verkoper toch eens om uitleg moeten vragen

wat denken jullie over het jaartal ?
merci
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #9
Dat is de datum van aanmaak van het onderdeel.
Er wordt vaak hetzelfde onderdeel voor meerdere types gebruikt.
 

Fillemon

  • #10
Merci Jan,

dan zal ik de voorkant moeten opendraaien.

kan iemand me vertellen of dat makkelijk gaat of niet ? het is te zeggen, krijg ik die voorkant er nog makkelijk op ?

dankjewel
 

Fillemon

  • #11
Heb het achter de rug, de machine ligt volledig open
ik zie nergens een datablad aan de binnenkant van het frontpaneel.

De module, dat is waarschijnlijk het bakje electronica dat gans onderaan hangt, daar staat ook 1994 op, zoals elk ander onderdeel overigens. Ik veronderstel niet dat ze een onderdeel maken en dan 5 jaar laten liggen om het dan in te bouwen.

ik zie nergens "conclusive evidence" dat deze machine van 1994 is, maar elk onderdeel dat erin zit dateert wel van die datum. De machine is duidelijk meer dan 5 jaar. (maar waarschijnlijk wordt die al lang niet meer gemaakt). ik had het moeten weten wanneer hij zei dat de manchette en motro was vervangen. (ik vroeg het nog: na 4 jaar is dat niet erg; maarja mijn moeder heeft ook een miele en het eerste jaar zijn drie techniekers ernaar moeten komen kijken, problemen met het wegpompen)
 

Rusako

  • #12
Het lijkt er op dat hij wel ouder is maar als hij helemaal gerepareerd is zal ik me geen zorgen maken, ten zij je er veel voor betaald heb.
 

Fillemon

  • #13
Wel 200 euro voor een wasmachine van 16 jaar is niet echt goedkoop.

het ding draait wel goed, maar 16 jaar is geen 5 jaar.

ik vraag me af welke onderdelen snel stuk gaan.

1)koostofborstels
2)riem
3)manchet

ik ben toch een beetje handig, en als je rond kijkt op internet vind je veel tweedehands onderdelen voor deze machines, dat is handig.

Is het zinvol om uit te kijken naar reserve onderdelen (als je die heel goedkoop kan kopen) zodat je er wat liggen hebt als het misgaat,; of kan er zoveel misgaan dat dat eigenlijk geen goed idee is. (een tweedehands motor kan ik vinden voor 20 euro)

dankjewel

ps: bestaan er service manuals van deze dingen ? de gebruikshandleiding heb ik al binnen, maar die service manual zou handig zijn

merci
 

Rusako

  • #14
Ik kan niet zien wat er allemaal aan deze machine gedaan is,maar als er iets stuk gaat is het bijna altijd wel onderdelen bij tekrijgen.Alleen nieuwe onderdelen van miele zijn wel duur!(maar wel kwaliteit) 200,00 lijkt veel,maar is het niet.mits deze in de revisie is geweest.
 

Fillemon

  • #15
Dankjewel rusako, ja onderdelen vinden is blijkbaar geen probleem, en als het een tweedehandsonderdeel mag zijn dan is het zelfs goedkoop.

de machine is niet in revisie geweest, gewoon opgepikt bij iemand thuis.
van de data op de meeste stukken zie ik dat ze orginieel zijn. Ik wacht gewoon wel af tot wanneer er iets stuk gaat; (ik wil gewoon niet te lang zonder machine zitten daarmede).

als je zegt dat een w831 een goede machine is, dan veronderstel ik dat er over de loop van tijd wel series geweest zijn bij miele die er bovenuit steken. Mag de w831 daarbij gerekend worden en weet je nog een aantal modellen die het goed doen ? (een vriend van mij heeft ook een wasmachine nodig, en een miele lijkt wel the way to go)

merci
 

Rusako

  • #16
700 800 900 serie zijn allemaal wel goed hoe meer toeren hoe droger de was,en geluk moet je er mee hebben!toch :lol: veel was plezier.vgr.rudi
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu