Warm water druk opvoeren?

Barbara82

  • #1
Hallo,

In mijn nieuwe huis kan ik (nog) niet lekker douchen, maar wie weet heeft iemand daarvoor wel de oplossing! Het is nl. zo dat het warme water in de douche een minuut of 3 nodig heeft om echt warm te worden en als het dan eenmaal warm is dan is het maar een mager straaltje.
Hetzelfde geldt voor het warme water in de keuken.
Het wordt dus wel echt heet, maar weinig kracht en opwarmen duurt erg lang. De koude kranen zijn wel gewoon krachtig.

Ik bewoon een helemaal gerenoveerd appartement op de 3e (bovenste verdieping) er staat een nieuwe CV- ketel van Nefit in. Badkamer en keuken zijn dus gelijkvloers. Er zijn 3 warm water kranen 2x in de badkamer en dus de wasbak in de keuken (die overigens naast de CV ketel staat) de badkamerleiding lopen onder de vloer door en de afstand tussen ketel en badkamer is zo'n 6 meter.

Vast dank voor de reacties!

Groet,
Barbara
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Installateur bellen, hij hoort er voor te zorgen dat alles goed werkt.
 

Barbara82

  • #3
Die heb ik al eens over de vloer gehad voor een radiator, maar volgens hem "kon ik toch douchen en werd het toch warm" m.a.w. ik moest niet zeuren dus daar heb ik niet zoveel zin meer in. Feit is ook wel dat ik goed kan douchen maar niet de hete plensdouche kan nemen die ik in mijn vorige huis gewend was; terwijl ik daar alleen een keukenboiler en gaskachel had dus zo vreselijk verwend ben ik ook weer niet!
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Waarschijnlijk huurt u dit appartement of u hebt een koop appartement, en het eerste geval dan klagen bij de verhuurder, in het tweede geval contact opnemen met de VVE.
Een boiler kan vaak wel meer warm water leveren dan en c.v. ketel, afhankelijk van het type ketel.

De monteur kan heel simpel controleren of de kranen goed openstaan en er geen zeefjes verstopt zitten, dat is wel het minste dat hij kan doen.
U hoeft met zijn reactie geen genoegen te nemen.
 

Speedypul

  • #5
Welk type heeft u hangen?
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #6
Misschien inlaat cominatie bij de ketel niet ver genoeg open

controleer perlators keuken en douche.

Douche kop verkalkt
 

Stania

  • #7
Hallo .
Ik lees , dat u op de 3-de verdieping woont .
Maar is het complex ook voorzien van een hydrofoor installatie ?
Want naar de 3-de verdieping , verliest u al druk op de gehele waterdruk , en dan er een grote douchekop op , kan problemen veroorzaken , door meer water te vragen , dan er aanvoer is in uw appartement .
 

Noodle

  • #8
Beste barbara,
In het slechtse geval heeft u een CW3 toestel. Er dient dan 6 liter heet water per minuut van ongeveer 60 graden (ongemengd) uit u kraan te komen als u de kraan volledig open zet. U kunt dit heel gemakkelijk zelf meten door de hete kraan volledig open te zettten en er dan precies 1 minuut een emmer onder te zetten. Na precies 1 minuut de kraan dicht en kijken wat er in de emmer zit. Heeft u een CW4 toestel dan zal er ongeveer 8 liter in de emmmer moeten zitten. Wat voor toestel heeft u precies? Of heeft u een serienummer?
Groeten Noodle
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu