Grenen tafel lakken zonder glimmen

A

Anonymous

Gast
  • #1
Ik wil mijn grenen tafel lakken, maar wil niet dat hij gaat glimmen. Vraag mij af welke lak ik het beste kan gebruiken?
 
A

Anonymous

Gast
  • #2
Hoi Dana,

Het maakt niet uit welke lak je gebruikt. als het maar wel een blanke lak is. Als je de tafel goed heb geschuurd en af genomen hebt met een ontvettings middel dan pak je een katoenen doek doop hem in de verf en was de tafel daar dan goed mee in en blijven draaien met de doek, je wrijf de lak er in en wordt weer als nieuw.

Veel succes er mee.
 
A

Anonymous

Gast
  • #3
Voor het lakken van een tafel kan je het beste kijken naar een krasvaste lak. Je komt dan vaak uit bij een lak op een poly-urethaanbasis (poly-urethaan is het bindmiddel van de lak). Verder wil je dat er geen hoge glans op je tafel verschijnt. Je kan het beste in de schildersvakzaak vragen naar een lak die een lage zijdeglans of matte uitstraling heeft. Gebruik verder voor het lakken een brede platte lakkwast. Zet voor het lakken de tafel eventueel op z'n kant. Dit verminderd stofinval.

En voor Willem: Het maakt wel degelijk uit welke lak je gebruikt.
 
A

Anonymous

Gast
  • #4
Ik denk dat je het beste Glitsa (eiglans) van Ceta Bever kunt gebruiken. Dit is een transparante acryl meubellak op waterbasis

Succes
 
A

Anonymous

Gast
  • #5
nou, ik zou Osmo olie gebruiken; een mengsel van olie en was. Geeft een mooi effect. Vind ik persoonlijk mooier dan lakken.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu