Bauknecht wasdroger TRKK 6710 draait maar verwarmt niet

Andre t

  • #1
De wasdroger verwarmt slechts 2 minuten na aanvang, maar stopt met verwarmen en het lampje gaat branden alsof de waterbak vol is. Maar die is leeg!De trommel blijft wel draaien maar wordt niet meer warm.
De warmtewisselaar heb ik helemaal schoongemaakt, dus dat zal het niet zijn. De slang die naar de waterbak loopt is volgens mij ook schoon en het water zou vrij kunnen lopen in de waterbak.
Een resetknopje, tegen oververhitting, heb ik niet kunnen vinden.
Wie weet raad?
 

Giantsquid

  • #2
Hoi !
Waarschijnlijk zit Uw droger vol stof. Kan ook de verwarming of een thermostaat zijn natuurlijk, kan ik niet zien he ? Maar ik zou hem eerst heel goed schoon maken. Aan de voorkant onder zit een beschermkap die je kan open klappen, dan zie je 2 openingen, 1 waar een aluminium bak in zit die je eruit kan halen. Die hou je onder warm water en spoel je hem schoon, zodat je erdoor heen kunt kijken. Bij de 2de opening zal ook heel veel stof (rotzooi) zitten die je makkelijk met een stofzuiger (met smalle mond ) uit kan zuigen. Van de 10 gevallen dat ik een droger krijgt die niet verwarmt, is 7 keer het vuil de schuldige. Dit zou je om de 3 a 4 maanden moeten doen.
Hopelijk heb je er iets aan.
Veel geluk.
John
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu