Draden verbinden

Annelie

  • #1
Hoi,
Onze lamp in de schuur moest verplaatst worden, daarvoor moesten de draden langer gemaakt worden. Nu heeft mijn man de koperdraadjes in elkaar gedraaid, en toen met plakband omwikkeld. Volgens mij is dit gevaarlijk. Maar volgens hem is het ook gevaarlijk om de koperdraadjes los naast elkaar te laten liggen zonder omhulsel. Ik stelde voor er een kroonsteentje tussen te zetten, maar op deze site las ik dat dat ook afgeraden wordt. Ik kom er niet goed achter hoe we ze moeten verbinden.
Kan iemand ons helpen?
Bedankt!
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
Kroonstenen zijn in ieder geval 100% beter dan tape.

Normaal plaats je een lasdoos met lasklemmen of lasdoppen of je haalt de draden terug tot de schakelaar en trekt vanaf daar draden die wel lang genoeg zijn, hoe minder lassen hoe beter.

De bedrading moet ook in buis.
 

Xr8

  • #3
Door dit soort oplossingen ontstaat vaker brand dan door de brandweer altijd aangegeven kortsluiting. Wellicht een elektricien inschakelen.

Succes.
 

Annelie

  • #4
Oke, bedankt voor de antwoorden!
Nog even een vraagje: moeten we het echt zo snel mogelijk vervangen, of kan het geen kwaad als we voorlopig even het licht niet aandoen en het binnenkort veranderen?

Groetjes, Annelie
 

Kaajee

  • #5
Als je alles gewoon netjes middels kroonsteentjes (tijdelijk) verbindt of 'afdopt' (dus een kroonsteentje aan het einde van losse draden), dan kun je best even wachten totdat je alles netjes maakt.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu