LG TD-C70040EN wordt niet warm

Meelmuis

  • #1
Hallo,

Onze droger begon een paar weken geleden al wat minder te drogen. We moesten deze bij de wat "zwaardere" droogklussen, zoals beddegoed, dan 2 keer laten draaien. Waarschijnlijk was dit een signaal, want sinds gisteren wordt het apparaat helemaal niet meer warm. Nu heb ik op het forum al enkele topics gelezen waarin veelal gesproken word over thermostaten en temperatuursensoren. Mijn vraag: Is er iemand die onze droger kent en mij misschien kan vertellen wat ik precies moet controleren?

Hoop dat iemand me kan helpen.
 

Meelmuis

  • #2
Het apparaat geeft overigens geen fouten. Het draait gewoon en loopt het gehele programma door, alleen wordt het niet warm...
 

Meelmuis

  • #3
Ik ben zojuist begonnen met het open maken van het apparaat. Eerst de zijpanelen maar. Pff, wat een hoop stof... Maar oke, logisch.
Na even goed zoeken kwam ik erachter dat de verwarmingsunit aan de achterzijde gemonteerd zit. Toen ik de kap eraf had gehaald zag ik een zwart blokje met een klein rood knopje erop. het deed me verdcht veel lijken op een soort beveiliging. Toen ik op het rode knopje drukte hoorde ik de beveiliging terug schieten. Snel de kap er terug op gezet en het apparaat aangezet, en voila.. Er komt weer warme lucht uit!!

Wat ik me nu wel afvraag is waarom de beveiliging erop geschoten zou zijn... Kan iemand dat verklaren? Het probleem is in ieder geval opgelost!
 

Piet48

  • #4
Dit is een beveiliging tegen oververhitting, dus het stof verwijderen is zeker nodig.

Gr. Piet
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu