Verbouw plannen buren op ons erf

VFeRlaat

  • #1
Wij zitten hier met een klein probleempje.

Wij hebben ons huis 4 jaar geleden gekocht, het is een rijtjes huis. Wij hebben het huis gekocht met een uitbouw van 2,5 mtr over de gehele breedte van ons huis. De vorige eigenaar heeft destijds de uitbouw 10cm naar binnen gebouwd vanaf de erfgrens. Dus aan beide zijde van de uitbouw ligt nog 10cm grond van ons.

Nu hebben onze buren (waar we niet met goede voet op leven) het plan opgevat om ook een uitbouw te plaatsen. Nu is hij bij de gemeente geweest en nu mag er tussen de beide uitbouwen geen opening komen.

Dus met andere woorden of hij bouwt zijn uitbouw los van de onze met een zogenaamde spouwmuur ertussen of hij gaat gebruik maken van onze bestaande buitenmuur. Wat ik dus eigenlijk niet zo zie zitten.

Nu is mijn vraag, wat zouden jullie mij adviseren hoe hij zijn uitbouw zou moeten bouwen zodat ik goed beslagen ten ijs kom wanneer hij weer bij mij op de stoep staat en wat te doen met mijn 10cm grond die hij waarschijnlijk dan voor zijn uitbouw gaat gebruiken.

Alvast bedankt.

Jacco
 

Waldy

Specialist Zonwering
  • #2
Kijk aller eerst eens op de eertijds aangevraagd vergunning van jullie uitbouw, hoe dit aangevraagd is (daadwerkelijk 10cm naar binnen!)

Los van de reden of je nu goed of mindergoed met je buren overweg komt, adviseer ik dat je jullie muur NIET laat gebruiken.
Denk maar aan lekkage van de buren hun dak, wat voor water overlast bij jullie binnen komt.
Laat de 10cm wel afsluiten ivm ongedierte
Mocht je ooit willen verkopen of andere buren krijgen het kan steeds problemen blijven geven.
Wel gek, er vanuitgaande dat jullie uitbouw gebouwd is volgens de aanvraag, dat de gemeente nu deze eis stelt. (wie eerst komt die eerst maalt)
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #3
Tenzij het schriftelijk vastligt, dit hoort dan ook in de koopakte te staan, mag de buurman niet zomaar uw muur gebruiken als draagmuur.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Dit is een klusforum, voor juridisch advies moet u bij de gemeente of een ander forum zijn.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu