CV aanleggen - zelf radiatoren bevestigen goedkoper?

Nicci

  • #1
Hai.
Wij hebben een woning op het oog, het is een ex-huurwoning.
Warm water komt via de Geiser (huur), en verwarming is d.m.v Gaskachels.

Nu zijn wij aan het rond kijken wat het kost om een CV ketel + radiatoren aan te leggen. (CV-ketel, leidingen + 5 á 6 radiatoren).

Is het eventueel bijv. goedkoper als je zelf de radiatoren aan de muur bevestigd, of kan je beter alles laten doen?

Heeft iemand verder nog tips voor bedrijven uit (Oost-)Groningen?, Welke we het beste kunnen nemen eventueel.

Hartelijk bedankt.
 

Obelix2

Specialist Witgoed
  • #2
Daar is dit forum niet voor gedacht, wij geven doe het zelf info
Geen info over bedrijven of wat je het beste kunt doen?!!!
Daar zul je voor naar andere fora moeten gaan
 

AvDijk

Vaste Beantwoorder
  • #3
Op de eerste en de laatste vraag gaan we hier niet in, zie de forumregels. (sorry, schreef Obelix ook al terwijl ik zat te typen)

De vraag, of het handig en haalbaar is iets zelf te doen hangt uw handigheid en de bereidheid van het installatiebedrijf af.
Leidingen en radiatoren is vaak wel het meeste werk. Als u de leidingen en radiatoren en eventueel de rookgasafvoer aan kunt en wilt leggen, en u het risico van lekkages e.d. kunt en wilt dragen, hoeft het instalatiebedrijf alleen de gasleiding en de ketel te doen. Informeer, eventueel bij meerdere bedrijven. Spreek goed af welke radiatoren er in welke ruimte moeten komen. Dit goed afstemmen en inregelen is vakwerk en scheelt veel in comfort en verbruik.

CV leidingen zijn veel stugger dan koperen waterleidingen, bochten buigen en knelkoppelingen monteren vergt meer kracht.
 

Cyruse

Vaste Beantwoorder
  • #4
AvDijk schreef:
CV leidingen zijn veel stugger dan koperen waterleidingen, bochten buigen en knelkoppelingen monteren vergt meer kracht.
Als je het zelf doet kan je het beter met flexibele leidingen (alupex) gaan aanleggen. Dat is prima zelf te doen. Gereedschap kan je meestal lenen bij de leverancier van je spullen.
 

Xr8

  • #5
Alles wat je zelf doet is goedkoper dan laten doen. Radiatoren ophangen zul je niet veel mee verdienen, dat is eenmaal het werk niet. De leidingen neemt veruit de meeste tijd in beslag.

Voorzien elke radiator van een dubbelinstelbare kraan en een voetventiel. Of neem ventiel radiatoren met afsluitbare H blokken en dubbelinstelbare insert kranen. Zo kun je de installatie goed waterzijdig inregelen. Belangrijk met de huidige ketels.

Succes.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu