Zonwering 2 of 3 buizensysteem

Gbe

  • #1
Wij zijn opzoek naar een knikarm zonwering 5 mtr breed en 3,50 mtr uitval. Inmiddels een aantal bedrijven bezocht en 2 adviezen gekregen over het aantal buizen.

De ene verkoper zegt dat een 2 buizensysteem voldoende is en de andere dat we zeker een 3 buizensysteem moeten aanschaffen waarbij de 3e buis dan een buis is die parallel aan de muur loopt en de krachten moet opvangen.

Kan iemand, zonder commercieel belang, mij zeggen wat nu waar is. Een 2 of 3 buizensysteem? En wellicht heb je meer tips waarop ik moet letten bij de aanschaf van een knikarmzonnewering.

Groet
GbE
 

Waldy

Specialist Zonwering
  • #2
Het grote verschil in een 2-buis systeem t.o.v. een 3-buis systeem is het aantal montage punten op de muur.

bij een 2-buis systeem bevinden de montage steunen zich op de uiteinden van de zonwering, dus alle krachten die op het scherm komen moeten verwerkt worden door 2 montage punten.

Bij een 3-buis sytseem, zitten de bevestigingssteunen op de 3e buis/koker en daar zitten meer bevestgingspunten op zodat de krachten beter afgeleid kunnen worden.(je kunt zelfs extra bevestigingssteunen er bij bestellen)
Beide schermen kunnen goed bevestigd worden op een DEGELIJKE ondergrond.
Gelet op het feit dat het hier gaat om een een scherm met een uitval van 350cm, zouden wij je een 3 buis adviseren ipv een 2 buis.
Maar er zit wel een prijsverschil. De 3 buis is duurder.
Tevens raad ik je aan, uitgaande van een scherm met elektrische bediening deze te beschermen door er gelijk een wind beveiliging bij aan te schaffen.
 

Gbe

  • #3
Waldy,

Bedankt voor je antwoord. De muur waarop het scherm moet worden bevestigd is 67 cm hoog. Hoewel het een nieuwbouwwoning is en ik ervan uitga dat deze muur wel goed is begrijp ik van je dat je een 3 buizensysteem adviseert?

groet
GbE
 

Ron321

Vaste Beantwoorder
  • #4
Plaats eens een foto van de muur waaraan hij moet komen.
 

Waldy

Specialist Zonwering
  • #5
Ik weet uiteraard niet of er bij jullie veel wind kan zitten, maar ik zou u hoe dan ook een 3-buis adviseren, mede gelet op de uitval van 350cm.

Als de wind op ca 18m2 doek gaat spelen dat is serieus hoor welke krachten er daar op komen
 

Patricio

  • #6
Daarbij komt ook nog eens dat bij een montage op 67cm steen (waar ik aan neem dat dat maximaal boven het raam is, en let op dat u niet in de bovensteen kan monteren!!) en een normale doorloop hoogte van ongeveer 190-195 cm het scherm erg vlak komt te hangen en hierdoor dus ook nog een windgevoeliger wordt dan wanneer het scherm onder een grotere hoek uit kan gaan.

Wellicht toch een goede reden om nogmaals na te denken tussen 3,5 meter uitval en 3 meter uitval.
Wij raden onze klanten altijd aan om bij een uitval van 3 meter of meer om een windsbeveiliging bij het scherm aan teschaffen, de kosten hiervan wegen niet op tegen eventuele schade wat kan ontstaan door (ruk)wind.

Overigens heb ik nagekeken en onze leverancier levert 3,5 meter uitval alleen in een 3-buis type.

succes
Patricio
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu