Afdrichten badkraan

Dok

  • #1
Hallo,

Ik heb wat problemen bij het afdichten van de badkraan. Nu ben ik zover dat ik met teflon de boel waterdicht heb, alleen zitten de rozetten er nog niet tussen. De kraan moet er dus nog weer af. Om het mezelf gemakkelijker te maken dacht ik aan de combinatie hennep / fitterskit, maar ik lees nu ineens dat dit absoluut niet mag worden gebruikt op het drinkwaterleidingnet.
Nu vraag ik mij af hoe kwalijk het zou zijn als ik dit toch gebruik voor de badkraan. Ik zal namelijk niet echt drinken uit de badkraan en water wat langs de plek van de hennep / fitterskit stroomt, komt in bad en dus niet terug in het waterleidingnet.
Wat zeggen jullie? Doen of niet doen?

Gr,
Dok
 

Tiho

  • #2
De kraankant dicht toch af op een ring? Hier hoort geen tape of kit te zitten. Alleen in dat deel dat in je muurbeugel zit, maar dat hoef je nu toch niet weer los te halen?
 

Xr8

  • #3
Zit er bij de kraan geen ring met daarin een zeefje? Tussen de s koppeling en de kraan komt in ieder geval geen tape, hennep oid.

De afdichting is hier op de vlakke kant van de kraan en de s koppeling.

Succes.
 

Jvsteenb

  • #4
Dok schreef:
... dacht ik aan de combinatie hennep / fitterskit, maar ik lees nu ineens dat dit absoluut niet mag worden gebruikt op het drinkwaterleidingnet.
Is dat zo, en sinds wanneer ?

vr. gr.

Job
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu