Filter van Zanussi Lion 1200 zit vast

Beijtje

  • #1
Hopelijk kunnen jullie me helpen met het volgende. De zoekfunctie leverde niets op.

In m'n wasmachine (Zanussi Lion/ZWF 1200 van ca. 2 of 3 jaar oud) bleef opeens veel water achter na het wassen. Hij centrifugeerde goed en het pompen ging volgens mij ook goed, want als ik de was er meteen uit haalde was er niks aan de hand, maar laat ik de was iets te lang staan, wordt deze weer nat en komt er een plasje onderin de wasmachine. Als ik 'm vervolgens laat centrifugeren en pompen is alles weer ok.
In de gebruiksaanwijzing staat dat je in deze gevallen de afvoerpomp moet controleren (elders op internet las ik dat daar ook de filter zit die je er uit moet halen en moet reinigen). Zo gezegd zo gedaan. Pompdeurtje geopend, dop van noodaftapslang gehaald (kwam niets uit) en toen pompdeksel los proberen te draaien. Dat lukt maar half. Er kwam allemaal zwarte smurrie uit en krijg de deksel er niet geheel af. De smurrie is inmiddels gestopt met druppen. De dop (met naar ik aanneem de filter er aan) wil niet verder dan 2 a 3 cm er uit komen. Ik vermoed dat hij ergens binnenin blijft haken aan iets dat er in terecht is gekomen bij het wassen. Hard trekken, draaien, morrelen, alles heb ik geprobeerd, maar verder wil ie er niet uit.

Ik ben bang dat de enige oplossing is de hele wasmachine uit elkaar te halen en zo de blokkade weg te halen, maar voordat ik daar aan begin, dacht ik, ik probeer het even hier. Misschien weet iemand hoe ik dit op een andere manier kan lossen.

Alvast bedankt voor de hulp!

Ik heb geprobeerd een foto te uploaden, maar dit lukt niet, en mijn link naar de foto online wordt helaas aangemerkt als spam.
 

Beijtje

  • #2
Ok. Het formaat en de indeling moeten kloppen, dus snap het ook niet. En zoals gezegd kan ik het ook niet via een link doen omdat dat door het programma als spam wordt gezien...
Maar misschien dat dit lukt:
De spatie tussen photo en bucket moet er uit en dat is de link, hopelijk kan een mod de foto nu in mijn bericht plaatsen. Bedankt alvast!
 

Martien 59

  • #3
Kijk van onder de machine of je er een slang af kunt halen bij het filter de aanvoer slang van kuip naar trommel dan kun je het vuil er uit halen
en zal de filter er wel weer uit gaan
 

Beijtje

  • #4
Ok, bedankt! Morgen komt iemand me helpen hem uit elkaar te halen, dus ik ga het dan proberen!
 

Beijtje

  • #5
Zojuist hebben we vanaf de onderkant (na eerst de trommel vastgezet te hebben met van die grote schroeven) de slang naar de afvoerpomp losgemaakt, vanuit daar kon ik bij het filter een hoop rotzooi wegtrekken. Daarna ging het filter ook gewoon los en kon ik die schoonmaken.
Met dank aan mijn huisgenoot kwamen er maar liefst 3 (!) sleutels uit, wat haarelastiekjes, haarspelden en een hoop geld.

Voor de liefhebbers een foto:


De wasmachine doet het nu weer goed. Bedankt voor de tip!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu