Defect AEG wasmachine

Ethiemann

  • #1
Hallo,

Het volgende, wij hebben een Lavamat 48580, we dachten afgelopen vrijdag dat de was afgelopen was, 's morgens voor het werk aan gezet, bont was 40 graden, en 's middags hebben we de klep opengemaakt, maar de trommel stond niet in zijn "trommelpositie", en de display gaf niet aan dat hij klaar was, toen hadden we al zoiets hier klopt iets niet.
De was was nog nat en de trommel draaide héél zwaar.
Ik heb de zijkant eraf geschroefd om te kijken wat ik kon zien, ben zelf ook monteur, daar zag ik tot mijn verbazing dat de motor op de grond lag en de multie riem eraf was natuurlijk en achter het aandrijfwiel van de trommel zat vandaar dat hij zwaar liep.
Ik heb de motor weer vastgezet, multieriem gehaald bij de lokale onderdelen shop en laten draaien!
Maar hij bleef maar draaien op een zéér laag toerental, geprobeerd op centrifugeren, maar hij haalde de toeren niet, daarnaast zag ik toen dat de er zéér veel vonken uit de motor kwamen bij 1 van de koolborstelhouders, dus niet goed.
Ik heb zaterdag morgen de motor naar een erkend electrobedrijf gebracht, (kennis van mij waar ik vaker kom voor mijn auto's) voor controle en wat bleek dat er in de motor/collector/koolborstelhouder allemaal zwarte stukjes zaten, die zitten ook, zag ik later, tussen trommel (rvs) en trommelhouder (kunststof) aan beide zijden , soort plakkerige coating.
Alles schoongemaakt, motor thuis in de wasmachine geplaatst, geprobeerd en nu kwam hij wel op toeren en was centrifugeren nu wel mogelijk.
Was erin gedaan en begonnen met wassen, katoen 40 graden, hij pompt eerst het water af en dan begint hij te draaien en water te pakken, dat ging goed, totdat hij de 3e keer water pakte, meteen daarna sprong het programma over op pompen, links onder in de display, stond 0 bij de temp en 0 bij de t-min., verder geen foutcodes.
Dit heb ik op verschillende andere was programma's nog een keer geprobeerd, maar steeds na 3 keer water pakken begint hij te pompen en zeg de display daarna einde programma.
Cenrifugeren en pompen doet hij wel afmaken in de tijd zoals aangegeven, maar onder het wassen (5 min) maakt hij zijn programma niet af?
Verder heb ik de pluizen filter en wasmiddelbox nog schoon gemaakt, de watertoevoer een andere slang op gezet om te proberen, (misschien half verstopt), maar dat hielp ook niet.
Hij is natuurlijk gestopt met wassen omdat de motor/multieriem eraf lagen, midden in het programma, is er een mogelijkheid tot resetten?
Dit is nou de 4e storing op 4 jaar dat we de wasmachine hebben, 1x een pomp (wel garantie) en 2x blaasbalg (waarvan 1x garantie) en nu de multieriem en de motor en....?
De vorige wasmachine, AEG bovenlader met aparte centrifuge ernaast, hebben we 15 jaar gehad, zonder 1 probleem, maar nu deze, jammer!

Antwoord van de AEG:

Het 3x water nemen en vervolgens afpompen zal vermoedelijk veroorzaakt
worden door een probleem in de niveauregeling. De vultijd zal overschreden
worden en dan zal de machine weer gaan afpompen. Wanneer de machine
uitgezet wordt, is de machine gereset.

Kan iemand mij vertellen hoe ik de niveauregeling kan controleren, ik heb al in het slangetje geblazen dan hoor je de luchtbubbels in de waston.
Of moet ik denken aan de klok, die stuurt immers alles aan?

Alvast bedankt voor de reactie,

Met vriendelijke groet, Erik
 

Ethiemann

  • #2
Hallo,
Ik heb het euvel verholpen, er zat een sluiting in het verwarmingselement, zodra die met water vol liep maakte hij sluiting, tja je moet er maar achter komen, gelukkig op gelost.
Dank jullie wel voor het meedenken!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu