Tikken in Miele Novotronic Frontstar

Amigo00

  • #1
Sinds enige tijd hoor ik tikken tijdens het wassen (niet bij het centrifugeren). De tikken zijn onregelmatig en goed te horen. Het zijn niet de schokbrekers, deze zijn pas vervangen. Het lijkt wel of er iets hards in de trommel zit, maar daar zit niets in. Kan iemand mij vertellen wat dit kan zijn?
 

Marksat

  • #2
Hoi, Amigo00

je moet de lege trommel draaien en horen of deze dan tikt.
Het lijkt mij dat er iets tussen de binnen- en buitentrommel zit.
Zeer regelmatig haal ik bij klanten een beugel van een bh eruit.
Als er iets tussen zit ,dan haal je het verwarmingselement eruit en kun je erbij
.
suc6
marksat
 

Amigo00

  • #3
Hallo Marksat,

Met een lege trommel draaien hoor ik niets. Hoe maak ik die voorkant ook al weer open? Ik weet dat ik een torks 20 schroevendraaier nodig heb.

Groet, Amigo
 

Marksat

  • #4
9 van de 10 keer kun je de achterkant er afhalen om bij het element te komen.

marksat
 

Amigo00

  • #5
Bij Miele draait de voorkant open, net als een deur. Dus dat is dan precies die 1 van de 10 keer dat het anders gaat. Heb het zeepbakje helemaal schoongemaakt met de stoomreiniger, nu laat ik hem draaien met HG machinereiniger. Even een torx schroevendraaier kopen en dan maar kijken welke schroeven het ook al weer waren. Want één ding weet ik zeker: bij Miele gaat de voorkant open, ook het verwarmingselement is vanaf de voorkant te bereiken. Ik denk toch dat het iets is met de ophanging van de trommel, want als ik zonder water met de hand de trommel zachtjes beweeg , hoor ik het ook.
Maar toch bedankt voor je advies.

Groet, Amigo
 

Martien 59

  • #6
Aan de voorkant moet een miele open nog nooit aan de achertkant geweest
bij de zeepbak 3 schroeven rond de deur 3 schroeven en de deur gaat open effe nog het slangetje van de popm onder bij het deurtje er uit halen en klaar is kees
dan kun je het beste de balgslang losmaken is makkelijker dan het element
als je dan geen tikken hoort zal het geen beugelzijn die hoor je meestal als hij hard gaat draaien dan gooit ie het water hard rond
kan ook nog achter de snaarschijf zijn die het doet
sport gebroken of losgelopen
 

Amigo00

  • #7
Ik heb de balgslang losgemaakt, maar nu weet ik niet meer in welke richting het kunststof kapje moet komen. Deze had ik er even uitgehaald om alles grondig schoon te maken. Dan wordt je gestoord en dan weet je het niet meer.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu