Condens problemen met de vaatwasser

Ed74

  • #1
HELP! In april 2009 hebben wij een nieuwe keuken gekocht en daarbij ook de bijbehorende inbouwapparatuur. Dit van het merk Pelgrim.
Toen wij de vaatwasser gingen gebruiken kwam er condensvorming aan zowel de linker- als rechterkant boven. Dit hebben wij gemeld en na heel vele monteursbezoeken later is er besloten de vaatwasser om te ruilen voor hetzelfde type en merk. Maar ook deze gaf dezelfde problemen. Toe is er besloten dat we een vaatwasser van ATAG mochten uitzoeken en deze is dan ook geplaatst. Maar ook deze wederom condens. ATAG Nederland wist het ook niet meer en de koop is toen ongedaan gemaakt. We mochten van de keukenleverancier een vaatwasser van een ander merk uitzoeken of ons geld terug. Wij hebben besloten een vaatwasser van AEG uit te zoeken. Deze zat ook in de oude keuken en gaf geen problemen. Nu is deze vandaag gemonteerd en wat is het geval. Wederom condens. De nis waarin de vaatwasser geplaatst is is ook onderzocht en die is 100% in orde. Heeft iemand dezelfde problemen gehad of een oplossing? Er moet toch een vaatwasser in onze keuken geplaatst kunnen worden? Wat we nog wel gaan proberen is om het frontpaneel eraf te halen en hem dan aan te zetten. Wellicht dat die de oorzaak is en de deur van de vaatwasser niet goed afsluit. Maar ik heb er een hard hoofd in.
 

Rene van den Engh

  • #2
Hallo,

Vreemd dat alle vaatwassers het probleem hebben.
Het ligt dus niet aan de machines maar aan iets anders.
Het is een goed idee om de machine te laten draaien zonder deur, het zou kunnen zijn dat de deur de problemen geeft.
Kan het zijn dat als de deur er op zit dat de deur van de vaatwasser dan niet helemaal dicht kan??


Probeer ook eens om de machine een klein stukje uit te bouwen en hem dan een paar keer te gebruiken.

Succes

Mvg Vaatwasser
 

Ed74

  • #3
We hebben de vaatwasser gisteren 2 x laten draaien zonder frontpaneel. En GEEN condens. Dus het lijkt erop dat daar het probleem ligt. Dit hebben we kenbaar gemaakt bij onze keukenleverancier en we wachten hun reactie nu af.
 

Rene van den Engh

  • #4
Hi Ed,

Laat je het ons weten??

Veel succes,

Mvg Vaatwasseer
 

Ed74

  • #5
We hebben de eerste reactie gehad van de keukenleverancier. En in die mail geven ze aan nog één actie te gaan uitvoeren door een nieuw frontpaneel te gaan leveren. En als dat niet werkt dan willen ze hun medewerking stopzetten. Iets wat ze volgens mij niet kunnen doen want ze zijn volgens mij wettelijk verplicht als producent het probleem op te lossen. De keuken is door ons zelf gemonteerd maar door een monteur van de keukenleverancier gecontroleerd om te kijken of de montage wel goed is gegaan en daardoor de condensproblemen niet konden ontstaan. De montage is 100% goed gebeurd en dit is ook door hun bevestigd. Aan de montage van de keuken ligt het dus niet. Ook de vaatwasser was 100% in orde volgens hun. Dus als nu blijkt dat het met forntpaneel wel condens geeft en zonder niet dan lijkt mij dat de producent van de keuken=keukenleverancier ook verantwoordelijk kan worden gehouden om het probleem wat bij hun product ligt op te lossen. Dit heb ik hun ook gemailed en ik wacht hun reactie dan ook met belangstelling af.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #6
Ff een rare vraag misschien hoe zit de slang aan gesloten van de afvoer zit dat in kastje er naast of op een afvoer achter de vaatwasser.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #7
Het lijkt er op dat de vaatwasser iets te ver naar achteren ingebouwd is, de vaatwasser iets naar voren halen, het front monteren en opnieuw proberen.
Een halve mm te ver naar achteren kan al genoeg zijn om de condens te veroorzaken.
 

Ed74

  • #8
Henk, de afvoer zit aangesloten in het kastje ernaast.

Jan, als je de vaatwasser naar voren plaatst dan krijg je toch het probleem dat de vaatwasser niet meer in lijn loopt met de rest van de keuken? Of is dit dan weer op een andere manier op te lossen?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #9
Een halve mm te ver naar achteren kan al genoeg zijn om de condens te veroorzaken.
Zoals ik al schreef kan heel iets te ver naar achteren voldoende zijn dat de deur niet goed sluit.
Haal de vaatwasser iets naar voren en probeer het gewoon.
 

Gericom

  • #10
Is de vaatwasser tegen het aanrechtblad gemonteerd, of zit er nog een latje tussen? Als er een latje zit, dan zal het deurpaneel uitsteken boven de vaatwasserdeur. Gaat het om een stenen aanrechtblad?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu