Ignis vaatwasser adl 937 blijft piepen en knipperen 7 x

Vmax1200

  • #1
Onze vaatwasser (inbouw) gaat nadat hij aan is geslagen na c.a. 30 sec. piepen en valt dan uit. Als we er water bij in gooien slaat hij wel aan. De vaat is aan het eind niet goed schoon. Hij verwarmd wel goed, krijgt water, pompt. Sinds gisteren krijgen we hem niet meer op gang, hij knippert dan 7 x. Wie weet wat voor storing dat moet zijn, we hopen niet dat het lekkage is, want hij is volledig ingebouwd. :roll:
 

Fiesiekus

  • #2
Betekenis van de F7 storing is ook bij deze vaatwasser "flow meter" probleem.

In de praktijk is een veel voorkomende oorzaak een niet goed werkende watertoevoer (de kraan zelf, een tussenkraan, een losse waterstop tussen kraan en aansluitslang).
 

Vmax1200

  • #3
Oke ik begin maar eerst bij de kraan rest is in principe niet van toepassing ,houden je op de hoogte :wink:
 

Vmax1200

  • #4
Hallo heb slang deraf gehaald zat er inderdaad een terugslagklep tussen klep deruit gehaald slang teruggeplaatst. vaatwasser op50 gr gezet aangedrukt klep dicht.Pomp begint eerst te werken daarna word er water toegevoegd(hoorbaar) begint daarna eigenlijk direkt te piepen en pomp begint weer te werken stopt daarna maar piepen gaat door.Deur geopend kijk op de ledjes zie dat van 50 graden terug gezet wordt naar 40 graden kijk na aan en uit knopje zie dat het knipperd in een cyclus van 7keer stopt daarna weer 7 keer ,schiet mij maar lek :?: :(
 

Fiesiekus

  • #5
Zonder lekschieten kan ik je zeggen dat je het probleem dus niet hebt opgelost?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #6
F7:7 x Knipperen is een flowmeter storing. Een flowmeter is als ware een apparaatje dat pulsjes afgeeft naar de electronica, zodat deze weet dat er water in de machine komt. De flowmeter zit in het labyrint (grote watertank) aan de linkerzijkant.
 

Vmax1200

  • #7
Oke dan slopen dus(inbouw dus)kan ik dat misschien ook controleren ?? of omzeilen?? houden u op de hoogte laterrrrrrrr :!: :shock:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu