Wasmachine AEG lavamat 86700 update geeft foutcode CC

Dredre

  • #1
help! in de foutcodelijsten komt mijn code CC niet voor! machine had eerst C9 code voor een motorprobleem: klopte dus heb ik de borstels vervangen (oude ware nog 10 en 40 mm) , en hierna verscheen de CC code. Ook 2 ledjes knipperen kontinu: spoelen en spoelen-stop. Dit laatste kan, omdat het programma laatste keer abrupt afgebroken is. De machine centrifugeerde toen niet meer. (vgl engelse handleiding) Nu zou ik deze programma's moeten beëindigen, maar dat staat nergens in de handleiding HOE. machine staat nu helemaal stil. (ook het ledje van de 1600 toeren brand kontinu (knippert niet)

vraag: 1) wat betekent die CC code 2) hoe verhelpen? 3) waar evt onderdelen? 4) hoe programma beeindigen? 5) heeft iemand een technische 9onderdelen) handleiding ipv een consumenten handleiding voor dit apparaat ??

PNC nr 914.001.109 sn 067/ 064425

alvast hartstikke bedankt!
 

Martien 59

  • #2
Als de ene koolborstel nog 10mm en de andere 40mm was wil zeggen dat de motor niet veel meer is die moeten ongeveer evenlang blijven
heb je hem gereset kan namelijk ook nog
links tweeknoppen indrukken en de timer eentje naar links draaien
 

Dredre

  • #3
Dank voor je reaktie. Heb daadwerkelijk niet gereset. nu wel, maar helpt niet. AEG gaf dit niet aan. gemiste kans...
wel AEG advies voor ca 500eu reparatie. CC = blijkt een NTC voeler te zijn en een\of DC elektronica fout.
heb voor 6,00 dat NTC onderdeeltje besteld, en hoop het probleem opgelost te hebben. anders OOK de printplaat (dichtst bij motor op bodem geplaatst) is te vervangen voor 100eu uit sloop machine (nog niet besteld).

dus AEG ..... 500,00 of onderdeel 6,00 maar dan blijf ik dus wel met een slechte motor zitten, begrijp ik uit de 1e reaktie !!

graag meer advies....
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Kijk even of de koolborstels soepel in de houder kunnen bewegen.
Het komt wel vaker voor dat een koolborstel iets minder tegen de collector drukt, resultaat is ongelijkmatige slijtage.
Ook het veertje achter een koolborstel kan door verhitting minder druk geven.
Zitten er in de sloopmachine geen fatsoenlijke koolborstels of een goede motor ?
Altijd de moeite waard om het te proberen.
 

Martien 59

  • #5
120mm en 40 mm is wel veel verschil
ligt niet aan het veertje en ook niet of ze soepel schuiven
 

Dredre

  • #6
Let op: dat 6,00 onderdeeltje is de watertemperatuur voeler en heeft dus niets te maken met de motor. hup 6,00 + 10.00 transportkosten weggegooid.

10mm en 40 mm slijtage baart mij wel zorgen, ik ga dit in de gaten houden: nieuwe borstels hebben ook nieuw huis+veer dus dat probleem is er niet meer NA de vervanging (35eu bij onderdelenshop. ipv 45,00 bij AEG)

Printplaat: sloopmachineplaatje zou 75,00 eu kosten,

maar haha daar zat de fout: op de 2e plaat moet het witte stekkertje met kracht extra doorgeklikt (borgen) worden. Geen kontakt is dus een CC fout.... 2e klik geeft kontakt, en fout is opgelost. scheelt 500euries!

Even uitleggen wat er is gebeurt:
Ik heb bij de check vd koolborstels OOK de printplaatjes los gehaald, omdat deze er wel erg zwart uit zagen (koolborstelslijpsel stof) ik heb namelijk al eerder --bij de besturing aan het front-- losse puntjes op de printplaat gehad en deze dus weer vastgesoldeerd. dus effe checken kon geen kwaad....
Bij het terug monteren van de printplaten+plastic spatbehuizing is er 1 kabeltje van de ene naar de andere plaat (onderop, zigzag van de ene plaat door de behuizing naar de andere plaat) wat met een witte stekker op de 2e (grootste) plaat ingeklikt moet worden... jaja 2x klikken dus.
Het leek vast te zitten, plastic behuizing erop, en klaar.... dus niet, want dat ene keer klikken is te weinig. door de bewegingen raakt dat stekkertje dus makkelijk los.
Er blijkt dat het op de plaat vast klikken, wat meer kracht nodig heeft, en dat er dan een "borgklik"volgt. klaar is Cees en de CC storing is verholpen... Grappig dat AEG niet een storingsmelding "geen kontakt tussen plaat 1 en 2 -of zo iets- heeft)
Uit mijn vragen konden ze begrijpen dat ik geen gewone consument ben, maar iemand die zelf al die borsteltjes vervangen heeft. dus het vragen level iets hoger ligt dan bij een leek. Ook de 2 kontinu brandende ledjes gaven blijkbaar geen Hint aan AEG)

anders zins: dom? of domme pech?? laten we allen hier weer wat van opsteken, en de CC melding wat ruimer zien als AEG: Wij nemen 500eu en lossen uw probleem wel effe op...

Allen dank voor inzet en meedenken! Is was my pleasure! :mrgreen: :wink:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu