Een tweede vaatwasser in een nieuwe keuken

Kaajee

  • #1
Ik vind dit een leuke tip en het vermelden op het klusforum waard:

Mocht je bezig met een nieuwe keuken inclusief vaatwasser en je hebt wat (onderkast)ruimte tot je beschikking overweeg dan eens om een tweede vaatwasser te nemen. :!:

Klinkt wellicht raar en overdreven en alles wat maar in je op kan komen, dat is de eerste reactie die ik van iedereen krijg, maar volg de volgende verklaring en je zult realiseren dat er geen speld tussen te krijgen is. De enige afweging zal wellicht de aanschaf prijs van nog een vaatwasser zijn. Maar gespreid over de levensduur van een vaatwasser is dat peanuts natuurlijk. Je koopt een boel gemak en je bespaart gezeur.

Je kent het wel: het aanrecht staat vol met vuile was. Je wilt dit wegruimen in de vaatwasser, maar daar blijkt nog schone vaat in te staan. Deze dien je dan weer eerst in de kastjes weg te ruimen.

Wat doen we feitelijk met een vaatwasser, ja de vaat wassen en verder zijn we hem aan het inruimen en uitruimen en iha vinden deze 2 klussen nou niet het leukst. Met name het uitruimen. Is ook een raar iets eigenlijk: de schone vaat verplaatsen van de vaatwasser naar een keuken kastje.

Mijn idee is om er een tweede bij te zetten, en dus de vaatwasser mede als veredelde keukenkast te gebruiken. Qua ruimte kost het je dus in principe niets extra’s je mist ergens een onderkast maar je bespaart je een gewone kast. Want hier hoeft geen schone vaat meer in.

Ook qua energie verbruik kost het niets extra want ze draaien nooit tegelijk, je gebruikt ze tegen elkaar in als het ware.
Dus je hoeft in principe nooit meer een vaatwasser uit te ruimen naar een keukenkast.

Procedure gaat dan als volgt:
* schone vaat nodig? Eerst de ene vaatwasser checken en dat gebruiken (evt. andere dingen alsnog uit een kastje halen).
* vuile vaat wegruimen: er is altijd 1 van beide vaatwasser leeg (althans staat klaar om vuile vaat te verwerken), daar gaat de vuile vaat in.
* en vice versa

Lache toch? :lol:

(Helaas had ik in mijn eigen keuken geen 60cm onderkast ruimte ‘over’ anders had er bij mij zeker een tweede vaatwasser gestaan!)

ps: bijkomend voordeel: wanneer je wel eens een groot feest gehad hebt (de hele (schoon)familie te eten gehad), heb je wel 2 vaatwasser om alle vaat tegelijk weg te kunnen werken. :D
 

Rene van den Engh

  • #2
Hallo Kaajee,

Verder gaat het wel met je??? :? :lol:
 

H@ns

  • #3
Mexicaans griepje denk ik...
 

Mark en 3 meiden

  • #4
Ik zou al mijn onderkastjes dan vervangen voor vaatwassers
ideaal :mrgreen:
 

Fiesiekus

  • #5
Het idee van Kajee heb ik bij iemand in de praktijk gezien; het werkt zo wel voor ongeveer 75%. Let wel op, je hebt natuurlijk extra pannen en borden nodig voor het geval de ene vuile vw vol zit, en je wilt gaan koken&eten etc.
 

H@ns

  • #6
Je kunt ook magnetronmaaltijden kopen en die met wegwerpborden en bestek serveren, spaar je een hele vaatwasser uit :D
 

Tiho

  • #7
Bij een groot feest zou ik eerder aan twee koelkasten denken, hoewel ik er zelf drie heb :wink:
 

H@ns

  • #8
:mrgreen:
 

Sjaan Smit

  • #9
Wat een gezwets,dit mag van mij echt gesloten worden.......
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #10
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu