Aeg 88740 update trommel doet het niet!

Seppy

  • #1
Tijdens centifugeren sterke onbalans waardoor kortsluiting (meterkast automatische zekering eruit). Nog niet eerder voorgekomen. Achterwand geopend, de module met printplaat die in de voetbodem geklikt hoort te zitten lag los, waarschijnlijk door de onbalans. Op fora gelezen over koolborstels, reset (had code C9), maar niet in combinatie met de kortsluiting. Die was overigens met de automatische zekering direct verholpen en is niet opnieuw voorgekomen, ook niet met wat korte-centrifuge-testjes". De trommel zit niet vast, was ook niet overbeladen denk ik. De drie lakens zaten wel als een brok wasgoed in elkaar...
Is er misschien ergens een zekering tegen overbelasting ofzo? Voor zover ik heb kunnen nagaan zitten alle kabeltjes op hun plek.
motor heb ik nog niet volledig losgehaald, krijg ik dat ding wel weer op z'n plaats? met drie schroeven eruit en eentje los zat er geen beweging in! Toen maar weer vastgezet... Met een spiegel leek de tachogenerator in orde.
Iemand suggesties?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Waarschijnlijk is de onbalans de oorzaak geweest.
3 lakens is te weinig belading voor een wasmachine tenzij u zespersoons lakens gebruikt.
Probeer het een paar keer met normale belading, als de machine dan nog problemen veroorzaakt lezen we het wel.
 

Seppy

  • #3
Dankje voor je reaktie Jan, maar ik kan je tip niet in de praktijk brengen, de trommel doet het immers niet! Gisterenavond nog wel de koolborstels losgehaald, die zijn nog zo'n 3-4cm.

Ik 'test' door de machine het korte centrifugeerprogramma (3 min) te laten doorlopen, ik hoor wel de pomp en volgens mij 'klikjes' van de sturing van de trommel (?, weet ik niet zeker), maar die draait dus niet... Heb je een verklaring voor de kortsluiting? Is de motor kapot (€278) of de printplaat €178) want dan wordt het een nieuwe...
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu