Droger wordt vochtig achter de display

Ronald18

  • #1

Zou de oorzaak kunnen zijn dat de ring versleten is ? Ik kan er weinig aan zien.De display erboven wordt vochtig en lampjes flikkeren.Machine is reeds perfect gereinigd en de ruimte waar die staat is voldoende geventileerd.Het is een whirpool van 8 jaar oud.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Controleer alle afdichtingen, vooral bij de condensor en bij de ventilator, kijk ook even de luchtkanalen na op verstopping of vervuiling.
Het vocht kan niet weg en slaat in de machine neer op alles wat kouder is dan de verwarmde lucht.
 

Ronald18

  • #3
Is die grote bruine ring waar de trommel tegenaan zit tevens ook een afdichting? Heb geinformeerd maar die ringen kosten 50 euro per stuk en er zitten er 2 in.1 voor en 1 achterkant trommel.Na een droogbeurt zit er maar een beetje water in de opvangbak.De rest is dus verdampt in het apparaat zelf.Met het vervangen van de riem is de trommel er compleet uit geweest maar ik vond het wel heel erg makkelijk de trommel weer op de plaats te krijgen.Er was niet echt weerstand van die ring.
Dat vochtprobleem heb ik alwel een dik half jaar.De riem heb ik vorige week vervangen.
 

Ronald18

  • #4
Op de condensor zelf zitten rubberen afdichtingen.Die sluiten af in het gat waar die ingeschoven moet worden.De afdichting bij 1 ventilator aan de voorkant zie ik wel dat er een stuk "naast" hangt.Is een rubber van ongeveer 5 mm doorsnee.Is doormidden maar weet niet of dit zo hoort.Het kan ook een rechte afdichtingsrubber zijn wat er in een rondje tussen wordt gelegd.Dat weet ik ook niet.Ik heb het een beetje op de plaats geduwd en eens kijken wat het resultaat dan is.Mocht het niet baten dan schroef ik alles uit elkaar en vernieuw ik alle afdichtingen.Veel afdichtingen kom ik overigens niet tegen.Is in principe 1 plastic gedeelte bestaande uit kokers.(wat een verhaal zeg)
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu